eu am auzit ca zizi bostan isi scotea studentii la tabla sa prezinte decupajul. Nu stiu daca e bine pedagogoc dar m-a amuzat chestia.
acum sa nu ne invartim in acelasi cerc: n-avem scoala, n-avem scenaristi, deci n-avem scoala. Proletar zice ca are scenarii dar n-are regizori. Asta se rezolva. Proletar, da-i un scenariu lui Pitbull (care n-are obsesii de film de autor) si o sa-l vezi facut film. Sau da-mi-l mie si ma fac eu impresar pt el (daca e truffaut, tarkovski, paradjanov sau mai stiu eu ce, merg la sigur cu el) Pe bune!!
Fa un calcul simplu, proletare: in fiecare an ies cel putin 20 de regizori de film in toata tara (stat+private) poate mai multi. Dupa revolutie incoace inseamna 400.
400!
Tu stii 5 care-s activi. De ce crezi ca restul sunt prosti? Poate pt ca judeci la fel cu ceilalti, care-i ridica in slavi pe cm, cp, cp sau rm. Si nu vezi valoarea acolo unde e ascunsa. Tu nu acorzi credit regizorilor care stau pe bara si nu-s neaparat prosti, dar vrei sa ti se acorde tie credit de scenarist care stai pe bara. Cum vine asta?
Ai habar cati regizori, actori, scenaristi, critici, isi pierd idealul in 1-2 ani dupa ce termina facultatea si se apuca de business? Numai pentru ca tu si altii ca tine nu vreti sa le dati scenariul genial.
|