Un film "so french" cum ar spune americanii,nu e de mirare ca n-a fost nominalizat la Oscar(ei cauta mai mult frivolul ,spectacularul).Un film cinic si rece(l-am vazut pe Mungiu intr-o emisiune pe TVR1,Garantat 100% ,si mi s-a parut la fel ca filmul lui: sec,introvertit,spunand multe cu mijloce putine,rezervat pana la indolenta).
Mi-a placut foarte mult Ana Maria Marinca cea care a jucat rolul Otiliei,cred ca ea ar fi meritat premiul si a dus tot filmul .Se vede clar ca filmul e construit in jurul personajului Otilia,cea mai buna prietena ,care se sacrifica pe toate planurile pentru a-si ajuta prietena.Laura Vasiliu insa,desi a avut ca si scuza un rol de ingenua-indiferenta,de picata din luna,nu a reusit sa-mi trezeasca simpatie sau compasiune ,dimpotriva.Tot timpul s-a bazat pe Otilia.Dupa ce Otilia s-a culcat cu acel Bebe(un personaj grotesc,comic si lugubru concomitent),nu a consolat-o ,nu i-a multumit cum ar fi fost firesc,nu exista decat ea si suferinta ei(a naibii panarama daca stia ca avortul e ilegal,de ce se distra,mironosita

ar spune unii),n-a aratat nici o faramita de intelegere ,de recunostinta pentru Otilia,oricat de aiurita sau deconcertata era Gabi,mie mi s-a parut egoista si antipatica,(cu toate ca Otilia ii spune prietenului ei" Asa cum ea ea,Gabita macar m-ar ajuta in aceeasi situatie").Laura Vasiliu i-a exagerat un pic portretul Gabitei,capatand nuante false(ma gandesc la incidentul ce l-a avut in Italia,aceasta fata prapadita sa fi fost suspectata ,printr-o confuzie chiar,de proxenetism? :? ma rog,constructia personajelor,a filmului insusi foarte buna,ireprosabila,dar nu pe gustul tuturor.Nu mi-a placut discutia lungita de la masa ,atat de lunga si fara mare scop

verde cu galben=albastru?) se putea demonstra inutilitatea ei scurtand-o.Denumirile de produse de la inceput mi s-a parut o exagerare,stiu ca atunci erau ness,Kent si BT, nu toate alea.
Intr-adevar fetele destul de versate(nu foarte,vezi fumatul la masa cu parintii baiatului,cam indraznet) pt acea perioada si cum totul se plateste,au platit bine,amandoua: daca ar fi fost un pic mai organizate ar fi renuntat la ideea joscnica de a se vinde una dupa alta si ar fi contactat acea persoana de sex feminincare se ocupa cu...Dar era intr-adevar tarziu: 4 luni,3 saptamani si 2 zile ne spune din titlu raspunsul final: probabil ca Gabi nici n-a supravietuit ,sarcina fiind prea avansata.Sunt total impotriva avortului legal sau ilegal,n-ar strica acum o lege care sa nu interzica avortul(ne-am intoarce in comunism) dar care sa oblige familiile sa aibe cel putin 2 copii,populatia e imbatranita si scade vertiginos(marindu-se ...insa ca nr alte etnii)dar cu salariile astea ,cu criza mondiala,cu revolutia demografica,cu atatia chinezi si indieni,cu Terra suprapopulata si saracita,cu poluarea si incalzirea globala ,e imposibil.
Acum sa citesc cele 17 pagini din urma si alte cronici.

Nota8/10