Mai eu am fost si inca sunt dezamagit de acest film...e foarte vizual,Cate Blanchett e o mare actrita,si original ca idee,dar narativ nu pare a fi exploatat deloc.De ce?
-Benjamin in ochii celorlalti creste ca un copil "normal" s ceea ce mi se pare total aiurea fiind un punct neatins:trebuiau scoase in evidenta si reactiile in lumea celorlalti si in plus reactia medicilor care trebuia exploatata la maxim.Cand colo nimic:el se naste si nu produce nici o surpriza de proportii(si asa ar fi trebuit!) ceea ce mi se pare un punct slab
-Personajul nu este exploatat cum trebuie:se naste,evolueaza(alt cuvant nu gasesc),dar isi traieste viata intr-un mod banal neintamplandu-se nimic special.Filmul este comparat cu Forrest Gump fata de care este evident inferior mai ales din punct de vedere al expresivitatii regizorale.
Benjamin trece prin viata fara sa fie atins de evenimente exceptionale si caracterul sau nu denota faptul ca face lucrurile in felul sau ci este enervant de banal.
Forrest Gump facea totul in felul sau,vorbea in felul sau,simtea in felul sau,povestea in felul,te facea sa te apropii de el,sa ii simti povestea.
Pe cand Benjamin o nareaza intr-un mod zeflemitor de parca nu s-ar fi intamplat nimic interesant si totul este de la sine.Nu se pune problema destinului ca in FG,multe scene sunt ratate mai ales cele in care este un copil(cateva cadre si atat).Filmul curge repede,nu te lasa cu nimic,e gol pe dinauntru.
Frumusetea sa vizuala are si un aer fals deoarece dupa ea se ascunde o poveste preponderent goala singurul element ce aduce forta,sobrietate si eleganta filmului fiind prezenta extraordinarei actrite Cate Blanchett care se intrece pe sine.
Un film de care sincer imi pare rau!