Thread: Milk
View Single Post
Old 26 Jan 2009, 15:14   #19
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by europe_east:
da' de film ce aveti de zis?

in ciuda jocului extraordinar al lui sean penn (he's SO gay! daca mai aveam vreun dubiu de talentul lui, mi-a trecut acum) si in ciuda povestii intr-adevar interesante a vietii lui Milk, pe mine filmul aproape ca m-a adormit... e ca un documentar, deloc cinematografic. filmu-i slab, parerea mea.
"Milk" e cel mai slab film al lui Gus Van Sant de dupa "Finding Forrester". Faptul ca dupa o serie de filme independente, experimentale, cu actori amatori, Gus a revenit la mainstream, cu un buget mai mare, star-uri consacrate sau in plina ascensiune si o naratiune mai conventionala se explica prin lupta pentru cauza... un compromis care mie mi se pare ok...

Recunosc ca primele 20-30 de minute m-au facut sa astept mai mult de la film: Sean Penn arata ca Pete Townsend, scenele intime sunt superbe, lente, dar actiunea se poate derula si rapid, imaginile abunda de inserturi (sloganele de campanie sau fotografiile pe care Penn i le face lui Franco), arhivele sunt bine folosite... Ca un documentar, dar deloc necinematografic. Filmul isi intra apoi - pe nesimtite, ceea ce e bine - in ritmul unui biopic obisnuit si nu-chiar-asa-de-interesant, dar continua sa aiba momente reusite (de exemplu, cele doua conversatii in semi-privat dintre Milk si White: una in biserica, cealalta la aniversare, sau conversatia la telefon de dupa opera).

P.S.: Faptul ca filmul a fost "interzis" sub 18 ani nu o sa dauneze prea tare filmului. Si, cine stie, poate ca decizia va fi schimbata. Dar cel putin mie mi-e tare rusine ca s-a intamplat asa ceva.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif