Thread: Oscar 2009
View Single Post
Old 25 Jan 2009, 18:52   #49
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

N-o sa ma bag la pronosticuri despre filme pe care inca nu le-am vazut, bazandu-ma pe obiceiurile Academiei (nu de alta, dar anul trecut Oscarurile au mers la cine imi doream sa mearga, nu la cine ar fi sugerat the track record). Asa ca or sa fie my two cents despre ce am vazut, urmand ca pe masura ce completez lista de filme sa vin si cu pareri noi.
Si, da, chestiile despre care o sa vorbesc acum sunt in general blockbustere. Nu e vina mea ca filmele respectabile se lanseaza in decembrie in State si luni intregi mai tarziu sau deloc la noi. But I'll namedrop Tati at some point to compensate.

Best Supporting Actor: last year all over again. Nici macar nu e loc de vreo discutie legat de cine o sa-l ia. Having said that, apreciez votul de incredere dat lui RDJ si faptul ca au ales sa nominalizeze un rol 100% de comedie, desi puteau sa chicken out si sa mearga pe Colin Farrell (care inca nu ma pot pronunta daca merita all the accolades pentru "In Bruges" sau daca e de vina pur si simplu socul revelatiei ca omul asta e capabil sa joace; eu cel putin sunt inca in faza de "since when does he act?" ).

Best Original Screenplay: My heart tells me Wall-E. Pentru ca a primit pachetul standard de nominalizari pentru Pixar (Animated Feature, Screenplay, Sound stuff) desi e un pas suficient de mare pentru animatia hollywoodiana incat sa merite ceva mai mult. Pentru ca e o categorie la care s-au mai luat decizii inedite de genul asta (premiul pentru Le Ballon Rouge, nominalizarea lui Les Vacances de M. Hulot). Dar cel mai mult, pentru ca a reusit sa ma faca sa imi pese sincer de soarta unui compactor de gunoi mai mult decat mi-a pasat de nenumarate personaje din filme mult mai serioase, and I'm not ashamed of saying it.
Then there's In Bruges, care are un scenariu scris excelent, dar care e un pic cam prea apasat de simbolistica lui catolica si de niste constrangeri narative autoimpuse inutil si o ia pe aratura spre final la nivel de storyline, chiar daca, pana si atunci, schimburile de replici si unele situatii continua sa fie extrem de reusite. Plus ca daca o sa raman cu o singura replica din tot ce am vazut in ultimul an, aia va fi "They're filming midgets!".

Sound Design/Editing/Whatever: Tot ce e legat de sunet ar trebui sa mearga la Wall-E din oficiu, if there is any justice in this world. No debate.

Visual Effects: I don't care. The Dark Knight a avut cele mai bine folosite efecte speciale, ceea ce le-a facut invizibile si a avantajat filmele cu efecte vizuale mai in your face. Genul asta de voturi n-or sa incurajeze utilizarea cu discernamant a efectelor speciale.
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif