View Single Post
Old 17 Jan 2009, 13:34   #1
Pauline Kael
Banned
 
Pauline Kael
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,687
Slumdog Millionaire

Sau cum sa dai Globul de Aur celui mai mic rau dintre rele

(!SPOILERE
Globurile de aur(pt cel mai bun film,scenariu,regie) ,ca si celelate premii(Bafta,etc) nu le-a meritat filmul insusi cat lipsa unor rivali puternici.
Filmul incepe promitator,in culorile mocirloase ale peisajului grotesc si suprapopulat al Indiei,exotic si bizar pt ei(aia cu Globurile),nu f indepartat pt altii.Povestea unui tanar crescut in mahalalele Mumbayului(Bombay),un cersetor a carui mama e ucisa sub ochii lui de copil,castiga prin propriile forte intelectuale peste 2 milioane de dolari.Pana aici e chiar misto.Treaba se strica atunci cand e inchis de politie,batut,torturat sa le spuna secretul.Initial am crezut ca bataia facea parte din "antrenament",ca era analfabet(ceea ce nu era) si ca il chinuia taica-su sau cineva sa memoreze totul..ar fi fost altceva..
Dar povestea in sine nu are o baza solida: intrebarile sunt cretinesc de usoare,iar coincidenta naibii,tipul e legat de fiecare intrebare cu cate un episod tragic din viata sa.Vax.
Ca sa nu mai zic cat de mult mi-a amintit scena cu schiloditul si cersitul de tiganii nostrii,care pariez ar fi facut un film mult mai emotionant.Bonus: scena cu scuba diving in KKt,care e reprezentativa pt film.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif