^ a iesit un SCR bun (Devise), cu un watermark finut (apare din cand in cand), nu deranjeaza, calitatea e buna ptr 3 ore in 1,4 G. Asa l-am vazut eu, resemnat ca nu-l pot vedea la cinema ptr cel putin o luna.
Sunt fan Fincher, i-am apreciat metrajele si n-are sens sa fac un top, mi se pare inutil, totusi de la BB aveam asteptari mai mari, alte pretentii. Filmul livreaza, in medie, insa se putea dezvolta mai mult, cel putin la nivel analitic de personaj, la tensiune, la focarul dramatic, s.a.m.d.
Cred ca-i lipseste echilibrul, daca am nimerit cuvantul potrivit, e un fel de fantasy fortat in real - si totodata real fortat in fantasy, si astea se cam juxtapun si nu prea (cel putin mie nu-mi) servesc cantitatea de substanta incat sa sensibilizeze.
Narat dintr-un jurnal ? nah, nu tine, de data asta nu. Intr-adevar, sunt cateva secvente care ating intr-o oarecare masura, dar nu indeajuns. N-am sesizat replici memorabile, n-am remarcat un final saturat, nimic sa aiba un impact deosebit.
Deci tratez BB drept o productie foarte buna, un film cert de vazut cu atentie, insa, dat fiind hazardul de idei (de film) de la ora actuala, un om care se naste batran si intinereste nu impresioneaza indeajuns. Probabil daca nu era regizat de Fincher, daca n-avea distributia asta si o postproductie reusita - SFX-uri bune (secventele de razboi, inclusiv submarinul) si o coloana sonora potrivita (suna bine ca vibe in background), era doar un fantasy de TV. (sau Hallmark)
Nu are sanse de Oscar, nu-i destul de veridic estetic ptr. Academie (zic eu), iar daca iese la Best Picture inseamna ca s-au coborat standardele mult, sau ca pur si simplu concurenta de anul asta e prea slaba.
Mai discutam dupa ce-l mai vede lumea, sa putem folosi spoilere.
|