Thread: Louis Malle
View Single Post
Old 06 Jan 2009, 11:23   #12
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by nume:
Originally Posted by illotempore2002:
Bai oameni buni, aia de tot scrieti la cafenea si la acum pe ecrane, la filme odios de comerciale si urate, voi aia care scrieti la reclamatii si despre toate inutilitatile posibile, voi mai vedeti si filme mah? sau sunteti ca studentii de la UNATC, voi nu va uitati niciodata la filme si nici nu mergeti la teatru?.
E buna asta.

Originally Posted by illotempore2002:
Nimic nu se compara deocamdata cu Le feu follet, cel putin raportant la cate filme am vazut eu de Malle..
Eu zic sa vezi si Ascensorul, Amantii, Au revoir les Enfants. Eu am vazut cam tot ce a relizat Malle, cele mai bune le consider Lacombe Lucien / Atlanticul, iar cel mai slab Zazie, oricum e regizorul meu de suflet.

Vazut Ascensorul, e un film foarte elegant si se apropie ca abordare si continut de Le feu follet.

Acum sunt in derulare cu "My dinner with Andre" care e un film fermecator. Actiunea principala e dialogul. Totul se intampla la masa unui restaurant unde Andre, artist de meserie, isi povesteste ultimii ani din viata din prisma experimentelor si experientelor culturale, intelectuale, emotionale (in fond cultura e emotie si intelect). Povestile lui cuprind insa revelatii antropologice, de evolutie umana, psihologica, situatii exceptionale, cazuri limita.

Genul de film facut cu banii de buzunar pt un weekend dar care spune mai mult decat multe volume de orice vreti voi.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif