Da. Eu.
Am fost cândva idealist. Acum sunt lucid.
Totusi, chiar si lui îi mai acord o sansä - în citatul:
"Le încurajãm eforturile, ambiþia ºi voinþa, ºi le urãm succes acestor cineaºti, printre care figureazã la loc de cinste Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, ªerban Marinescu, Marius Theodor Barna, Cristina Nichituº, Petre Nãstase, Ioan Cãrmãzan, Adrian Popovici, etc., dar considerãm cã este în interesul filmului românesc ca experimentele, cãutãrile ºi tentativele lor actuale sã se desfãºoare exclusiv cu fonduri private, ºi evitându-se difuzarea rezultatelor în reþeaua publicã ºi pe posturile de televiziune, pentru a nu coborî nivelul de ansamblu al filmului românesc ºi a nu favoriza rãspândirea confuziei de valori. Nu au motive de a se teme cã am cere îngrãdirea libertãþi lor de expresie: experienþe de datã recentã au demonstrat cã orice film realizat cu mijloace limitate ºi pentru circuit închis, dacã e cu adevãrat valoros, va rãzbate imediat ºi la nivelul publicului larg."
Deci, da - sunt de acord sä facä filme în continuare, dar nu cu bani de la C.N.C. Ba chiar, sper ca si producätorii privati sä aibä destulä minte si sä nu le mai dea Daneliucilor fonduri, ci sä le investeascä în proiecte culturale autentice.
Daneliucii au tot dreptul sä facä filme cu camera digitalä, cu prietenii, cu bani din buzunar si cu multä pasiune si entuziasm, si sä le posteze pe youtube.
GARANTEZ: Dacä s-a întâmpla minunea unui nou "Proba de microfon", "Moara lui Cälifar", sau "Dacii", NU VA TRECE NEOBSERVATA.
|