Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 22 Dec 2008, 17:54   #251
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Bineinteles ca Sailor Moon este un anime, dar nici nu te poti insela mai tare. Sailor Moon primul anime? Uita-te putin aici sa vezi cate zeci de anime-uri au fost inaintea lui Sailor Moon.

Sincer nu am vazut prea multe din anime-urile vechi si asta deoarece sunt cumva nou in acest fenomen si abia prin aceasta vara am inceput sa urmaresc. In schimb Sailor Moon precum si DBZ le-am vazut in vremea copilariei. Acum insa ma uit la serii mai noi, cam de dupa 2000 si am vazut aproximativ 35 de serii in ultimele luni. Dintre acestea cele mai bune mi s-au parut OVA-urile Rurouni Kenshin, seriile Monster, Ghost in the Shell, Ergo Proxy.

De asemenea filmele anime par a fi foarte interesante. Sunt sigur ca majoritatea de aici ca fani anime, dar si ca fani ai filmelor au vazut Spirited Away sau Princess Mononoke, dar numarul filmelor anime de calitate este destul de mare. La acestea mai adaug si unele filme mai noi precum The Girl Who Leapt Trough Time din 2006 si 5 cm per second din 2007.

Am observat ca cineva dadea un site care ar fi un fel de imdb al anime-urilor insa am observat ca notele anime-urilor sunt calculate dupa nu mai mult de 250 de voturi. Chiar si titluri foarte populare precum Full Metal Alchemist aveau doar 240 de voturi. Cred ca mult mai relevant este clasamentul de pe Anime News Network sau de pe Anidb, desi ultimul nu are un clasament, dar se pot aranja titlurile in functie de nota si nu numai. Tin sa precizez insa ca la fel ca oricare alt clasament (imdb de exemplu) ordinea anime-urilor nu reflecta neaparat valoarea lor si sunt unele titluri care nu au ce cauta atat de sus pe cat sunt sau din contra sunt alte anime-uri valoroase care sunt mult prea jos in clasament, dar acest lucru e inevitabil pentru ca intodeuna subiectivitatea castiga in fata obiectivitatii in astfel de clasamente.

Last edited by Liviu- : 24 Apr 2009 at 23:31.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif