Originally Posted by cherryblossom:
si eu am vazut o paralela cu MDL, clar! chiar ma gindeam ca daca nu-l facea Cantet, poate facea Puiu ceva de genul asta
Esmeralda aia era chiar smechera 
|
smechera, da agasanta. mi s-a parut ca a suprasolicitat natura personajului. ca a facut prea mult. in fine, chestie de gusturi. Cunosc mult mai multa lume care a apreciat-o.
Originally Posted by StefanDo:
la sfarsit, Lazarescu este (ca si) mort
la sfarsit, Marin joaca fotbal, clasa e goala, asta la secunde dupa acel "n-am invatat nimic" (intr-adevar f. artificial si evident aruncat pe post de "clin d'oeil" plin de intelesuri)
mutatis mutandis, nu crezi ca demersul lui Marin e la fel de inutil ca si periplul lui Lazarescu?
in ceea ce priveste "umilintele", eu as fi clacat urgent in fata prostiei, nesimtiirii si-a dezinteresului acelor elevi.
Sau as fi luat o pusca automata si i-as fi trimis cu note maxime pe lumea ailalta 
|
am inteles perspectiva din care ai vazut filmul.
Mie nu mi s-a aprut ca demersul profului a fost inutil. ba chiar cred ca i-au reusit unele chestii, tinand cont de nivelul general. nu am vazut filmul in termenii unui raport conflictual. mie elevii mi se par chiar atasanti. sunt si momente de agresivitate, dar mi-au provocat mai degraba compasiune si intelegere decat instinct de sanctionare.
singurul punt comun cu lazarescu e minimalismul. Dar cam toate filmele cu priza azi sunt minimaliste asa ca...pentru mine nu e o asemanare valabila.
De ce l-ai pus la "Acum pe ecrane"? Va iesi in cinematografe? Ar fi foarte bine. Am inteles ca aseara la cinema a fost crunt pentru cei care sperau sa cumpere bilet.