Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
2. nicolaescu a luat nota 3 la scenariu si totusi a castigat finantarea, ce poate face juriul ca sa-l opreasca, sa-i dea nota 0?
|
L-am mentionat printre regisorii expirati (evident, folosind îmbârligäturi eufemistic-tractoristic-transparente); sugestia e ca juriul sä facä tot posibilul, în conditiile regulmentului de punctare, pentru a respinge orice proiect cu Serj la regie.
3. Mai sunt Azucena, Si totul era nimic, Margo.
|
Just. Le includ.
4. Poate e cam mult text, desi le zice bine?
|
Posibil. Am în vedere asta. S-a lungit numai din considerente diplomatice. Voi încerca s-o scurtez, din cuvinte si semne.
5. Exista tendinta asta la cnc de a multumi si capra si varza, hai sa dam si la batrani si hai sa le dam si la tineri, sa le inchidem gura. Prin asta pare ca cerem numai pt tineri. Poate n-am citit eu atent, dar ar trebui sa reiasa ca daca dinozaurul x are un proiect misto nu suntem impotriva.
|
Ai dreptate, voi cäuta o reformulare prin care sä clarific aspectul ästa.
6. la final pare oarecum amenintare: alegeti voi acum si noi va vom judeca noi mai tarziu. E bine de dat un avertisment dar nu stiu exact formularea.
|
Da, asta am si urmärit...

Dar nu mä opun gäsirii unei formuläri si mai suave.
L.E. am recitit mai atent petitia si as face o corectura la ce am zis la punctul 6
6 bis. nu, nu e amenintare, e un avertisment bine formulat, nu mai am obiectii. Poate doar "va investim cu deplina incredere" sa nu fie cea mai fericita formulare (mungiu sau altul ar putea gandi: auzi, da cine pana mea sunteti voi de investiti?) Si chiar asa, cum semnam? Forumul Cinemagia?
|
Am räspuns deja la asta. Iar la riposte gen "cine pana mea suneti voi de investiti", räspunsul ei: "ba p-a(na) mä-tii!"
(Glumesc - da' serios!)
7 mai e o problema in ceea ce priveste "respingerea scenariilor" pt ca cu actuala lege nu mai e cazul ca trebuie sa ai peste nota X ca sa mergi mai departe, poti lua nota 1 si cu punctajul de la producator sa ajungi printre selectionati. Ma insel cumva? Ca daca e asa, atunci ce le cerem noi celor din juriu spunand "respingeti acele scenarii care..." ?
|
Am putea reformula - ceva gen: "sträduiti-vä ca, prin punctaj, sä preveniti finantarea acelor scenarii care..."
8 pasajul de la "Stim cu totii ca, din dorinta de a soca vizual..." si pana la "... promit continuarea violentelor imagistice si verbale de acest sens" e interpretabil. Desi se declara acolo ca nu vrem instituirea unei cenzuri, ca e vorba de filtrarea dpdv artistic a proiectelor, textul pare ca totusi propune o cenzura de continut. "Fara nuditati, limbaj licentios, dejectii fizice, decoruri insalubre! Fara estetica uratului!" Poate ar trebui adunata ideea de acolo intr-o singura fraza de genul:
Facem apel la dumneavoastrã, ca profesioniºti ai criticii ºi artei filmului, sã filtraþi cât mai riguros propunerile, respingând toate proiectele care, atât prin propriul lor conþinut, cât ºi prin antecedentele profesionale de datã recentã ale realizatorilor, promit continuarea exceselor imagistice ºi verbale gratuite, care nu au justificari dramaturgice sau argumente artistice.
sau ceva pe-acolo. Dar iarasi intreb: cum sa le respinga, bietii oameni? Ca nu exista o preselectie de "admis" / "respins".
|
Tocmai asta am cäutat sä precizez: evitarea indecentelor gratuite, mentinerea numai a celor cu sanse de a se justifica si sublima artistic.
Da' hai sä nu le mai plângem de milä "bietilor oameni", cä mai bieti ca ei suntem noi... SA LE RESPINGA, cä de-aia-s jurati - nu-s simple secretare cu stampila "admis". Sä le puncteze la minimum!
9. Am remarcat pe ici pe colo incercarea de a ne pozitiona ca 'un grup de oameni binevoitori care nu urmarim decat ridicarea continua a nivelului de ansamblu al calitatii filmelor romanesti' - care nu suna cel mai bine.
|
Da, putem ameliora formularea.