View Single Post
Old 17 Nov 2008, 14:33   #149
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by StefanDo:
Sinopsisul la Paranoid Park seamana si el

Right! Si mai bun exemplul.

acum, cine are rabdare, de pe http://www.cinematograph.ro/ro/stiri...iarul-craiova/

Premiat la Berlinala, detinut la Penitenciarul Craiova

Unul dintre interpretii filmului premiat la Berlin „O zi buna de plaja", Florin Sinescu, aflat in prezent la penitenciarul din Craiova, explica pentru Cotidianul ce efecte a avut Ursul de Aur asupra vietii din inchisoare, cum au decurs filmarile si care va fi urmatorul sau rol.

Florin Sinescu, unul dintre cei trei tineri actori neprofesionisti din „O zi buna de plaja", scurtmetrajul de Bogdan Mustata premiat cu Ursul de Aur la Berlin, mai are de stat aproximativ un an in penitenciar, fiind condamnat pentru furt.

„Am vorbit la Scoala Populara de Arta sa vedem daca este posibil ca Florin sa ia lectii de actorie", a dezvaluit Dorina Predut, ofiterul de presa al Penitenciarului de Minori si Tineri (PMT) Craiova.

Pentru ca este minor, Florin Sinescu a avut acceptul mamei ca sa apara in presa.

„Sint convinsa ca nu neajunsurile l-au facut sa fure, ci teribilismul si anturajul. Din tot grupul insa, doar citiva au ajuns la inchisoare. Traiesc o mare durere si abia astept sa se intoarca acasa, pentru ca nimeni nu ne mai poate ajuta acum. Dupa calculele noastre, ar urma sa fie eliberat in ianuarie-februarie 2009. Imi spunea la un moment dat ca vrea sa plece la munca in Italia, sa-si cistige singur existenta, dar acum se gindeste ca ar putea fi un actor bun. As fi vrut, totusi, ca Dumnezeu sa-i fi dat altceva mai bun. As fi preferat sa nu joace in acest film, numai sa nu ajunga dupa gratii. L-a maturizat foarte mult acest necaz", se confeseaza Mirela Babalic, mama premiatului de la Berlin.

Florin [...] inainte de a-si descoperi dragostea pentru actorie, voia sa plece la munca in Italia pentru a-si cistiga existenta. Acum vrea sa ajunga la fel de cunoscut ca Brad Pitt, dar viseaza sa joace intr-un film alaturi de Jean Constantin.

Florin, spune-ne mai multe despre casting. Cum ai comunicat cu Bogdan Mustata, de cite ori v-ati vazut inainte de inceperea filmarilor?
A fost vorba de o preselectie, au facut si niste fotografii, apoi au purtat o discutie de vreo zece minute cu mine. Dupa aproape o luna au venit sa-mi comunice ca voi juca intr-un film, „O zi buna de plaja". Asa am ajuns la Bucuresti, mai intii pentru a discuta despre acest proiect. Atunci am aflat mai exact despre ce era vorba, am verificat costumatia, am mai facut niste fotografii. Domnul Mustata mi-a spus ca, fiind incepator, trebuie seriozitate multa si m-a avertizat ca stresul va fi foarte mare.

Ce ti s-a intimplat interesant la filmari? A fost greu?
Acum, dupa ce s-a terminat, pot spune ca a fost usor. Dar daca ne intoarcem putin in timp, imi amintesc si de anumite situatii mai dificile, unele chiar penibile. Scena cu doamna „prostituata" din film este una dintre ele. Era mai in virsta ca mama si mi-era rusine de ea pentru ca trebuia sa o trag de par, sa folosesc un limbaj obscen.

Ceilalti detinuti au aflat ca a fost premiat filmul in care ai jucat tu? Care au fost reactiile?
Unii s-au bucurat, altii au injurat. Fiecare cu ce-l doare. Nu la toti de aici li s-a parut ca as fi facut ceva senzational. Colegilor de camera si celor de pe sectie le-a fost drag, insa nimic nu s-a schimbat, totul a ramas la fel ca inainte, viata in celula merge mai departe.

Ai fost platit pentru acest film?
A fost vorba si de o recompensa materiala. Toti cei care am jucat in film am primit bani, dar sumele sint confidentiale. Insa am facut asta si de dragul artei, pentru ca mi s-a oferit o sansa nesperata.

Alaturi de ce actor ai vrea sa joci? Care sint favoritii tai?Cu Jean Constantin. M-a fascinat tot timpul. E haios si un mare talent. Dintre actorii favoriti pe primul loc il pun pe Brad Pitt si sper ca intr-o zi sa fiu la fel de cunoscut.

Ai juca intr-un lungmetraj?

O sa joc intr-un lungmetraj. In septembrie incep filmarile pentru „Un balon in forma de inima", iar domnul Bogdan Mustata m-a anuntat ca in prezent se lucreaza la scenariu si ca voi participa si eu.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif