View Single Post
Old 15 Nov 2008, 21:01   #85
Proletar
Guru

Proletar

am stat si m-am mai gandit la o chestie.
stiu ca forumurile sunt o buna oportunitate de defulare.
mai ales cele de pe site-urile cluburilor de fotbal.
ma gandeam asa: mai, daca as fi stat la o masa cu marx si discutam despre voican sau oricine altcineva...si eu as fi spus de notele de cacao luate de 3 (trei) ani incoace...iar marx mi-ar fi zis "bai, retardatule, frustratu' p...", poate ca, cu toata bonomia mea de director de editura (cum a remarcat candva Pit), i-as fi tras un cap in gura.
scurt, barbateste.
nu stiu daca m-au injurat in fatza 2-3 oameni in toata viata mea.
intreg comportamentul meu nu a permis un numar mai mare.
ca multi dintre cei de aici, nu sunt genul de om care sa se apuce de scandal aiurea, sa starneasca certuri ca asa au ei chef.
si uite ca nimeresti peste un bizon care, in dorinta de a fi "neconventional" sau poate ca e doar prost crescut, iti tranteste o injuratura.
o injuratura care, crede el, ii sporeste nonconformismul.
ar trebui sa nu ma enerveze afronturile acestea de bufet de gara.
ar trebui sa ma gandesc ca sunt destui oameni de calitate care ma apreciaza, care imi respecta tonul civilizat si ponderat.
de ce totusi ma agita o injuratura anonima?
habar n-am cine este marx.
habar n-am cate randuri a scris el, ca scenarist.
eu am scris si scriu, si muncesc de-mi zbarnaie creierul pentru tot felul de angajamente.
la fel ca si cativa de aici, care chiar stiu ce-i aia paine de scenarist.
asa ca stiu, la bruma mea de experienta, ce inseamna meseria asta.
si vine marx, care ma injura.
de pe ce postament ma insulta?
ce are in spate marx, ca experienta cinematografica?
de ce ma injura?
pentru ca am indraznit sa spun ca inca nu cred in capacitatea lui voican de a da lectii?
voican care poate o fi un scenarist bun, dar sa nu uitam contextul emotional in care s-a ajunse a se vorbi de california dreamin' si celelalte scenarii semnate impreuna cu regretatul cristi nemescu.
in fine...