View Single Post
Old 08 Nov 2008, 19:44   #4
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

1. Nicidecum nu sunt ofensat, ai extras gresit. As zice mai degraba resemnat. Poate nu vrea nimeni revolutie. Poate ideea era proasta. Poate suntem prea comozi. Poate suntem insignifianti si stim asta. Poate revolta noastra se stinge cu o singura bere rece, cine poate sti?
Si gresesti: se poate face rost de scenariile care au fost in concurs.

2. Aici e o treaba de missunderstanding. Tu spuneai ca dusmanul nostru sunt filmele pe care le finanteaza, eu zic ca dusmanul nostru e CNC-ul care finanteaza aceste filme.

3. Cat stii e de ajuns, sau cam totul. Alea sunt concursurile pe care le stiu si eu. Dar televiziunile nu se vor uni niciodata pentru a face filme, sunt concurente. Ne-ar placea noua, dar asta e realitatea.

4. Si la tv, si chiar pe telefonul mobil filmele facute pe pelicula vor arata mai bine decat cele pe banda. Documenteaza-te. Sunt putini directori de imagine care stiu sa lucreze cu magneticul incat sa arate bine. Exista, dar sunt putini.

5. Daca nu stii atunci crede-ma pe cuvant. Chiar si diferenta intre a lucra pe 16 mm sau 35 e minora. Banii se duc pe asa-zisii profesionisti pe care ii iei cu contract, oamenii sunt cei mai scumpi si zau ca mi se pare normal treaba asta.

6. Faza cu scenarii bune e de dezbatut. Intr-adevar sunt multe scenarii, numai in concurs fiind pe la 180, dar cate sunt bune nu stiu. E ce intrebam pe topicul "scenarii-al meu e mai bun". Fiecare isi iubeste progenitura si isi arata coltii de leoaica la oricine incearca sa i-l atace. Ce poti face? Nici macar nu exista un set de reguli precise pe care sa i-l opui cuiva sa-i spui "scenariul tau e prost". Mai exista si spiritul timpului: probabil MDL ar fi fost considerat foarte prost in anii 70-80, dar timpul a dovedit-o ca nu e. So, in atari conditii, cu repere nedeterminate strict, ce e bun, ce e rau? Un analfabet va sustine la fel de bine ca scenariul lui e bun ca si unul care are ceva de zis, pe baza acestor incertitudini. Intreaba pe cineva de la concursul HBO cate aberatii si cate nedeterminate sunt pe acolo. Poate au picat scenarii geniale, cine poate sti?
Cat despre ofense, nu te ingrijora: cand ma simt ofensat reactionez. Uneori poate prea dur, de aceea ma abtin cat pot, de dragul dialogului.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif