View Single Post
Old 07 Nov 2008, 10:10   #279
Dan Mihu
Senior

Dan Mihu

Filme se gasesc. Crezi ca cinefilii din tara nu s-ar fi dus la o gala cum a fost cea de la Studio - cu cele mai bune filme romanesti? S-ar fi dus, dar n-au unde si nici cu cine. (Habar n-am cine se ocupa de exploatarea cinematografelor de stat, dar respectivul face o treaba de toata jena.) Si nu vorbesc doar de 10 filme. Cred ca din intreaga cinematografie autohtona s-ar gasi chiar si 50 de productii onorabile, mai vechi si mai noi, pentru toate gusturile. Multi tineri din ziua de azi (repet, nu ma refer strict la Bucuresti), nu au avut ocazia sa vada filme romanesti de arta dinainte de 1989 (stiu, unele s-au difuzat pe anumite posturi TV, dar servite cu felii de reclama, pe cat de consistente, pe atat de indigeste). Crezi ca nu i-ar interesa? Eu zic ca da. Crezi ca ii intereseaza pe cei de la CNC ce ii intereseaza pe spectatori? Eu zic ca nu. Desi probabil ca si-ar scoate banii. Si ei, ca distribuitori, si autorii filmelor, care ar avea astfel capacitatea sa se gandeasca si la alte proiecte noi. Public sa fie, ca filme se vor face. Sau putem lasa lucrurile "sa mearga si-asa". (Vorba bancului: De ce se saluta pionierii cu "Tot inainte!". Pentru ca tot inainte era mai bine.)
Dan Mihu is offline   sendpm.gif