Nu stiu daca e grav, pare insa foarte complicat si de durata. Destul de greu merge si asa, nu se respecta termenele la un concurs in 2 etape.
O problema cu publicarea scenariilor cred ca tine de copyright - intrucat nu-s deja filme, pot deveni o sursa buna de inspiratie pt ceva similar. Dar sa zicem ca se rezolva si asta cumva. Daca am inteles eu bine, primii care voteaza si ierarhizeaza scenariile sunt cei din "sala", publicul. Hm... Pe langa alte obiectii, as pune la indoiala ca acelasi public care vrea sa vada filme va vrea si sa citeasca scenarii (peste 200, cum spui). Ca trebuie sa le citeasca pe toate ca sa le ierarhizeze, nu? S-ar putea sa faca asta numai cei pasionati cu adevarat si atunci deja intervin afinitatile, prieteniile, idiosincraziile etc. Nu mai vorbesc de posibila frauda on-line aici asupra voturilor
In fine, poate e ceva aici dar imi pare complicat. Eu as fi multumit daca s-ar publica scenariile DUPA ce a trecut concursul, macar sa stim si noi ce si care si cum sta.
Sau mai bine ne-am dirija energiile ca sa scriem scenarii bune. Sa avem sertarele pline si atunci sa plangem. Ca si Van Gogh a putut picta sute de tablouri fara sa i se cumpere macar unu. (in seara asta imi tai urechea

) Acum pe bune, daca e cineva o valoare reala, nu cred ca nu va reusi odata si odata. Cititi cartea despre Tarkovski, cate trebuia sa indure de la un regim opresiv. N-a facut cate filme a vrut, dar a reusit sa se faca auzit, vazut, inteles, iubit. N-am auzit la romani de nici un Van Gogu in ale cinematografiei.
L.E.
Originally Posted by Dan Mihu:
Si atunci nu ar face mai bine CNC-ul sa bage banii in achizitie de filme gata facute (de producatori romani) si in distributia lor (nu neaparat prin cinematografe)? Macar stie exact pe ce da banii si daca merita sa-i dea.
|
Am mai vorbit de asta; sa continuam: filmele alea gata facute mi se par a fi blana ursului din padure. Mi-e teama ca, daca s-ar stabili ce zici, CNC-ul n-ar avea ce cumpara nici peste 5 ani. Tocmai aici e buba, ca nu se urneste caruta asta a productiei de filme autohtone fara sa puna cnc-ul (statul) umarul. Nu suntem singurii in Europa care o duc asa, de azi pe maine, la capitolul asta.
Si CNCul pe care il propui ar fi un fel de distribuitor de filme? Dar rostul lui nu e asta. Si tot cu bani de la stat, sau, ma rog, de la cei din domeniul audiovizual? Pai cu ce drept ar mai lua el taxa de la televiziuni? Ca sa ce? Sa difuzeze filme? Pai nu i-ar bate aia obrazul?