View Single Post
Old 29 Oct 2008, 21:14   #15
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Imi place Europe_East,care desi sta la ai mai imperialisti ,occidentali si capitalisti,are nostalgia balcanica(dupa nick),simtul detaliului(dupa postarile despre...Barton Fink si profesia care e despre mama tuturor stiintelor,matematica.Petre Tzutzea zicea ca "Matematica e un exercitz comod al mintii"...Pe mine ma plictiseste si fascineaza concomitent.Intr-un film cu Julia Ormond,cu un copil asasinat in Danemarca,ea vorbea atat de extraordinar(lasati-ma cu pleonasmul englezit) despre matematica,ca despre o poezie a cifrelor si numerelor,de mari taine si mistere...
Nu-mi place Marea Teorie a lui Fermat.ca a fost bineinteles contrazisa si aia ,desi se credea ca e nedemonstrabila.Imi place Nicolo Paganini la 16 ani,era un mic geniu...
Nu-mi place Europe _East cand mi-o imaginez ca oscileaza intre : sa-si cumpere niste obiecte super de la anticariat si sa poarte azi bratara cu cristale Swarowski sau sa dea o avere pe "Tratat despre triunghiul aritmetic" a lui Blaise Pascal,pe care il va buchisi pe muzica lui Schumann...

Si mai imi place (iar) Buticut,mai ales daca scrie chestiunea aceea despre femeia cu transluciditati inefabile(tot o poama efemera
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif