View Single Post
Old 27 Oct 2008, 12:35   #33
mafalda
Guru

mafalda

Originally Posted by Pitbull:
Stai.

Stai cä ceva nu-i în regulä...

Cine ne elucideazä...? :?

Va "elucidez" eu!

Scenariul pe care il citesti tu Pitbull este cel care a castigat finantare de la CNC in 2004. Scenariul a fost sustinut de FILMEX (producator: Titi Popescu). Tot acest scenariu este cel arhivat avand atasat procesul verbal semnat de membrii comisiei de selectie: Radu F. Alexandru, Ioan Carmazan, Florin Mihailescu, Dinu Tanase si Bogdan Dumitrescu! Pentru scenariul pe care ti l-am dat eu a facut FILMEX dosarul tehnic cu devizul de productie si punctajul casei de productie.
Dar s-a intamplat ca dupa concursul CNC s-a schimbat ministrul culturii Razvan Teodorescu cu Mona Musca. Noul ministru nu a mai vrut sa se faca filmul la Filmex, studioul de creatie al ministerului culturii. Urmarea? Mircea Daneliuc a dat in judecata Ministerul Culturii, sa-si recupereze finantarea si sa-si caute alta casa de productie. S-au balacarit prin tribunale un an de zile si Daneliuc a cerut de la FILMEX si daune morale de 3 miliarde lei. A castigat procesul si-a luat banii si a gasit o alta casa de productie: ATLANTIS Film. Dar producatorului de la Atlantis (operatorul Ion Marinescu) s-ar parea ca nu i-a placut povestea si Daneliuc a scris o alta poveste avand ca personaj comun cu scenariul finantat de CNC doar pe Marilena.
Eu cred ca asta e tot o chestie PENALA
CNC -ul ar fi trebuit sa confrunte copia etalon a filmului "Marilena 2" (ca sa zic asa) pe care l-a predat Daneliuc anul asta cu scenariul "Marilena 1" finantat cu 4 ani in urma.

Din cate stiu eu, daca regizorul vrea sa faca modificari esentiale intr-un scenariu finantat de CNC, trebuie sa anunte CNC-ul pentru ca are nevoie de aprobarea speciala. Ori, in cazul de fata Daneliuc nu a anuntat pe nimeni ca el scrie o alta poveste despre Marilena. Daneliuc a mizat pe faptul ca nimeni (vina CNC !) nu confrunta copia etalon a filmului predat la CNC cu scenariul prezentat la concurs.

In concluzie, oricine castiga finantare de la CNC pentru un scenariu, poate face cu banii CNC un film pe un alt scenariu
Da! Este PENAL