View Single Post
Old 24 Oct 2008, 15:18   #1298
mafalda
Guru

mafalda

@proletar

M-am apucat sa citesc biblia pe la 20 de ani! M-am simtit vinovata ca am descoperit-o prea tarziu! Cand m-am apucat de Vechiul Testament mi s-a parut atat de greoi ca l-am abandonat. M-am apucat de Noul Testament care am reusit sa-l duc pana la capat, cele 4 evanghelii, epistolele, pana la Apocalipsa sf. Ioan din Patmos inclusiv. M-am reintors la Vechiul Testament si am reusit sa il duc la capat cu ajutorul unei verisoare care era studenta la teologie si dupa aia a ajuns profesoara de religie si care mi-a mai dat dupa aia si niste carti de interpretare a bibliei.
Acum, dupa cativa ani buni, m-am apucat sa citesc Biblia a doua oara si descopar semnificatii care mi-au scapat la prima lectura.
Prima data am citit biblia rational, voiam sa o inteleg cu mintea. Acum, ca o citesc a doua oara, vreau sa o simt cu inima!

"Biblie" este incorect spus! Pentru ca nu e vorba doar de o carte (biblos - in limba greaca) ci de mai multe carti scrise pe parcursul a cateva sute de ani. Corect este "Sfanta Scriptura" (cuvantul lui Dumnezeu ) pe care El L-a transmis omenirii de-a lungul vremii prin cei alesi de EL.