O sa raspund in quotes, ca sa ma citesti mai usor in reprize

.
Originally Posted by Pauline Kael:
Foarte interesanta opinia ta,criticii astia ar trebui sa ia exemplu,o mostra din tine ,de inteligenta,de umor,de anglofilie.Ai mintea logica a Agathei Christie.Ti-a dat prin capsorul innebunit de Sweeney sa scrii o carte?
|
:oops: Sa nu exageram. Fac si eu ce pot...Poate voi scrie candva ceva serios...mereu am avut probleme cu limitarea intr-un anumit numar de pagini sau cuvinte. Cea mai tare faza (spun tare, pentru ca fac haz de necaz, nu ca ar fi fost ceva happy pt mine) mi s-a intamplat cand am scris un articol de 7 pagini pentru revista colegiului. Nu zic ca era bun, dar a fost laudat de cei carora le-am dat sa-l citeasca, din asta deducand ca totusi nu era plictisitor. Am fost asigurata ca va fi publicat si cand-colo, cand apare revista...PLOP! Nimic!Pauza! Ma duc sa iau la rost redactorul, sa intreb ce s-a intamplat si primesc un raspuns sec: "L-ai luat de pe net!". Eu: "Poftim??De unde ati dedus asta?". Am ramas paf cand mi-a zis: "Pentru ca era prea lung!".
Quote:
Tradu-mi versul ala,eu n-am facut engleza ever,"Patul meu legal mototolit(acum)?" Mr.T stie mai multe de Lucy,nu doar ca avea yellow hair sau golden ...tu stii mai bine expresia..
|
Da, spune "Patul meu mototolit legalizat". Cand Lovett il intreaba cum era Lucy, spune doar ca "She had yellow hair". In No Place Like London, Benjamin spune si ca era virtuoasa,frumoasa, ca era ratiunea si viata lui...mult mai detaliat. Nu o avea mereu prezenta in minte si nu vroia sa isi mai aminteasca mai multe...isi aminteste de ea cand vede poza cu Lucy si cu Johanna, cand Anthony ii vorbeste de fiica sa... Incearca oarecum sa scape de trecut, caci amintirile il chinuiau (cum spune cantecul

). In "Johanna", spera ca fiica sa sa aiba trasaturile mamei ei, dar in acelasi timp ii este frica sa arate asa,pentru ca asemanarea cu Lucy a lui i-ar provoca suferinta.
Quote:
De ce?Adica "i'll come again" are...orgasm? Barbatii..
|
Nu stiu, e ceva provocator in "I'll come again".... vocea si gestica lui, cum o trimite la perete

. In plus tocmai il "pierduse" pe Turpin si cum spuneam, ii face jocul doamnei, dandu-i iluzii ca "o sa vina din nou" daca i-l serveste pe tava. "A Little Priest" ma amuza mereu, parca sunt doi oameni intr-un restaurant care se uita pe meniu. Si ce meniu...
Quote:
Mie mi se pare evocatoare faza cand stau ei cu pustiul pe plaja,sau isi imagineaza plaja,Sweeney arata de parca ar fi fost violat
|
In secventa respectiva Sweeney arata batut de soarta :lol: , pentru ca pt Lovett, atata timp cat sunt impreuna, chiar si in visele ei il accepta cu acea mutra, cu toanele lui.Sweeney-ul ei ideal este asa cum e el. Bine, asta nu e batut in cuie, e doar umila mea parere...Partea cu iesitul la picnic mi se pare revelatorie pentru felul in care il manipula...Mr T nu e genul de om cu care sa te intalnesti des in asemenea locuri

. Il convingea sa astepte, sa foloseasca clientii ca pe o sursa de material pentru placinta..doar setea razbunarii ramane neschimbata.
Quote:
Daca Sweeney era totusi constient atunci cand a vazut omul cu familia...? Nu isi aminteste,ci stie f bine ce are de facut,ii face placere...maniaco-compulsiv..
|
Placerea pentru a taia gaturi creste gradat, de la faza initiala de om distant ajungand la cea a unui om implicat in ceea ce facea. Pentru el era mai mult o revarsare a frustrarii imposibilitatii de a pune mana pe Judecator.
O da la o parte pe Johanna, se distanteaza tot mai mult de visul reintalnirii cu ea si se dedica in intregime razbunarii. Ii taie pe ceilalti ca sa aiba cu ce sa isi omoare timpul, cum spune chiar el intr-o forma mai eleganta in Epiphany - momentul realizarii ca intreaga lume merita sa moara - ca va practica intre timp pe gaturi mai putin onorabile pana va pune mana din nou pe el. Este constient si de ceea ce face si ca ceea ce face e gresit, dar cred ca la faza cu clientul venit cu sotia si fata, urla Benjamin Barker-ul din el, care nu vrea sa desparta o familie asa cum s-a intamplat cu a lui.Look:
Asta nu inseamna ca victimele nu aveau familii, dar cand e asa de "in your face", ii atinge o coarda lui Sweeney.
Quote:
De ce ar fi Anthony villain? Poate e usor dus de val...Atunci cand ii canta Joahnnei la fereastra,da ,se intrevede ceva diabolic,din pacate nu retin si nu stiu engleza bine,ceva de genul,te voi avea cu orice pret,si are si el o expresie zanatica, dar efemera...Bad-timingul e o intamplare,nu e voluntar.
|
Asta cu Anthony e mai mult o glumita, dar just for the fun of it, iti spun ce s-ar fi intamplat daca Anthony nu ar fi intrat la el cand era pe punctul de a-l omori pe Turpin. Daca nu ar fi intrat, Turpin ar fi murit, nu ar mai fi trimis-o pe Johanna la azil, Sweeney nu ar mai fi transpirat sa isi personalizeze scaunul si nu ar mai fi omorat toti acei oameni, ramanand doar Beadle-ul restant, Anthony nu ar mai fi trebuit sa faca rost de costum si arma ca sa o elibereze pe Johanna, Sweeney nu s-ar mai fi gandit pe plaja la cum sa ajunga la Turpin si poate i-ar fi dat atentie lui Nellie Lovett si poate ar fi facut sex :lol: , Sweeney nu ar mai fi scris scrisoarea pt Judecator si nu l-ar mai fi chemat pe Toby sa se duca cu ea, Toby nu ar mai fi banuit ca e ceva in neregula, Mrs Lovett nu ar mai fi trebuit sa il inchida in bakehouse,Toby nu ar mai fi scapat si Mr T si Lovett nu ar mai fi trebuit sa il caute, Sweeney ar fi intampinat-o pe cersetoare si probabil ar fi aflat mai multe despre ea (avand timp) si probabil Sweeney si Nellie nu ar fi murit.
Vezi cat de evil era :lol:?Acum vorbind serios, Anthony e un personaj naiv, nepriceput in caile lumii. Pe cat de marinar era, lumea era un mister pentru el. E tanar, tipicul indragostit care pune dragostea inainte de ratiune.Nici nu cred ca Johanna era atat de indragostita de el, cat dornica sa foloseasca pe cineva ca pe o cale de iesire.
Quote:
Un link cu "Little Priest" ,caut pe Youtube..
Uite-l:
http://www.youtube.com/watch?v=d0RFf87EqLI
E ceva apropiere intre ea si el...el ii spune" cum am putut sa traiesc atat fara tine","The History of the world my love",ea ii spune lui "My love" (si nu "love" adica draga...)
Atunci sunt doi nemernici psihopati care voiau sa faca bani cu placinte din oameni,Sweeney e pe cat de nebun chiar...the demon barber.Si or fi facand si sex.Oricum sex de calitate,ca arata bine si sunt speciali :lol:
|
Pai trebuia sa o mai alinte din cand in cand, sa se simta utila

.Cred ca Lovett, daca ar fi incercat, l-ar fi convins sa se multumeasca doar cu Beadle Bamford si Turpin, dar ea se foloseste de dorinta de razbunare a lui Todd impotriva intregii lumi, ca sa transforme totul in ceva productiv, ca sa ii mearga afacerea si sa nu mai aiba cele mai rele placinte din Londra. Sunt destul de convinsa ca o femeie... normala i-ar fi spus ca nu e cea mai buna idee...
Quote:
Si or fi facand si sex.Oricum sex de calitate,ca arata bine si sunt speciali :lol:
|
Eheee...sex de sex...Burton ar fi inchis ochii daca trebuia sa filmeze asa ceva

.
Filmul nu se simte niciodata ca ceva maret, de intinderi incredibile. Londra e un microcosmos in care Sweeney desi era liber, nu se simte niciodata asa. Priveste oamenii de la geam,care oricum nu ii conferea o vedere panoramica, fiind mic si isi petrece cea mai mare parte a timpului in salon sau in placintarie. Iese afara doar ca sa isi faca reputatie de barbier priceput si ca sa il caute pe Toby prin canale. Fiecare personaj transmite o stare de claustrare...nu stiu daca am mai mentionat aici despre cum fiecare este "blocat" in ceva.