Thread: "Boogie"
View Single Post
Old 16 Oct 2008, 11:43   #62
Led-Ze-Pencil
Banned
 
Led-Ze-Pencil
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 988
Originally Posted by Coshava:
De ex. :

- cât de bun prieten a fost în trecut Boogie cu cei doi ºi, mai ales, ce subiecte de discuþie se gãsesc "instant" între cei trei pentru ca ei sã simtã nevoia sã stea la bãut mai mult decât au fãcut-o pe terasã ? Cã doar o discuþie aºa ... la oha despre Fluocinolon nu prea oferã suportul pentru reînodarea unei legãturi.

Cu asta sunt de acord, am scris-o si eu mai sus. Prietenii nu ii reinvie un trecut spectaculos, pe care el sa vrea sa-l retraiasca intr-o noapte, nu are motive sa stea toata noaptea cu ei. Dar poti accepta totusi situatia, nu este chiar neverosimila, il ia valul, vrea sa bea cu ei, sa uite de jobul stresant etc.

Originally Posted by Coshava:
... aici nu mai avem de-a face cu un "mini-univers" ci cu lumea noastrã de zi cu zi ...

Este lumea noastra de zi cu zi. Dar si in AFSNF este, daca tii cont de prima jumatate a filmului, pana la showul tv. E viata de zi cu zi a omului de provincie, fie el profesor, sef de televiziune locala sau Mos Craciun de ocazie. Acolo de ce il paraseste amanta pe Jderescu, seful televiziunii? Pentru ca nu a lamurit-o daca a fost sau n-a fost? Stiu ca e o poveste secundara, nu subiectul filmului, dar daca vorbesti de "propriile reguli si canoane" ar trebui sa fie respectate in cele mai mici detalii, chiar si in povestile secundare, nu?

Daca vrei, si bauta de o noapte din Boogie e o situatie de exceptie, la fel ca showul tv in Afsnf. In rest, Boogie e un afacerist asiduu, un familist cuminte, nu bea, nu merge la curve etc.

Si oricum, eu nu vad alte probleme de logica sau de nerespectare a "regulilor si canoanelor" in film. In afara de cea cu prietenii, mentionata mai sus, care ar mai fi?
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif