Thread: ANIM'EST
View Single Post
Old 09 Oct 2008, 14:56   #5
Gloria
Super Moderator

Gloria

Da, si eu am simtit filmul asta pe linia lui Tim Burton, pe care Plympton nu l-a mentionat; el zicea ca daca Lynch ar fi facut Idiots & Angels ar fi aratat exact asa cum l-am si vazut noi aseara. Posibil, desi... mi-e greu sa-mi imaginez procesul invers - de la personajul real - actor in carne si oase - la personaj animat; adica e un dezavantaj pentru animatie.
In alta ordine de idei, mi-am luat un sketch cu personajul Angel, pe care l-a mai finisat in fata mea Plympton, dupa care s-a semnat. Am fost tare incantata.
Cat priveste animatiile romanesti, nu se vede o linie comuna, sa zicem un "val"; unii au folosit numai 2d, altii 3d, cativa au intersectat cele doua cu imagini filmate, unii au fost gotici, altii cu o grafica foarte schematica. La mare parte s-a vazut ca sunt inca novici. E ok ca s-au gasit 20 de animatii romanesti sa participe in concurs; dar sentimentul este ca inca respira greu, ca trebuie resuscitata animatia romaneasca; faptul ca exista acest festival si ca interesul e asa de mare pentru animatii (3500 de intrari pana acum la anim'est) e un semn bun, insa.