îmi place (îmi plac) - nu-mi place ( nu-mi plac)
un exerciþiu vechi ºi ludic ...cu ceea ce ne place sau displace...l-am re(gãsit) pe blogul unui user cinemagician ºi - mimetic cum sunt (uneori) - l-am (pre)luat ºi vi-l propun aici...vouã, nouã, tuturor ( fãrã offtopicuri ar fi cel mai bine)
Îmi place, îmi plac...serile de toamnã pârguite (ploioase ºi stinse) care miros a coajã de copac, a pãmânt umed ºi-a veºnicie...tenisul de masã, fotbalul ºi culturismul ( flexiile pt. biceps ºi triceps...ºi împinsul din culcat)
...clasicii ruºi cu poveºtile lor bucolice, romanþate ( Dostoievski, Tolstoi ºi Gogol)... Lucky Strike-ul fãrã filtru, cafeaua cu lapte ºi Jack Daniels-ul...poemele lui Nikita ºi-ale lui Esenin ºi Edgar Allan Poe...nuvelele lui Jack London, Truman Capote ºi-ale lui Cortazar...romanele lui Llosa, Marquez ºi-ale lui Lobo Antunes...Cãrtãrescu, pokerul ºi Jim Jarmusch... Kubrick ºi Woody Allen, impresionismul, suprarealismul ºi barocul...eseurile lui Pleºu, Unamuno ºi Edgar Papu...ºi pãdurile crude din tablourile lui Shishkin... îmi mai place ( îmi mai plac)...desenele animate, râsul radios al copiilor, iernile cu ninsori nesfârºite ºi literaturã...nopþile rare ºi dionisiace când scriu inspirat...Mozart, Judas Priest ºi profilul de Domina al Diamandei Galas ...mansarda mea (femininã) cu cãrþi ºi veioze...îngheþata cu vanilie, parfumul bãrbãtesc Fahrenheit ºi presocraticii...marijuana, busuioaca de bohotin ºi pizza...ºi gustul "ei" care-þi rãmâne (ca o brumã parfumatã, pe buze) dupã primul sãrut ...nopþile nesfîrºite la taclale cu amicii, ceasurile Citizen, albumele de artã...anemonele, tipele mature cu þîþe mari ºi sfîrcuri rubinii, strãduþele strâmte ca o lamã de brici pe care le vezi în fuga maºinii... ºi cerul sângeriu al Pragãi...ºi - vorba poetului - câte ºi mai câte ... -: )
Nu-mi place- nu-mi plac : ...ura gratuitã a oamenilor, rãutatea genuinã ºi ieftinã, orice lucru care mi se impune cu forþa, ciorapii albi, superioritatea unora, izul de veºnicie al altora, zilele de Luni, nervii oamenilor care practicã ºtiinþele exacte, femeile care fac mui.e prost, lenea mea abisalã, delãsarea, fuga, uitarea, manelismul...ºi filmele cu happy- end...