Originally Posted by mafalda:
Ma bucur ca a castigat Cornel Porumboiu dar ma gandesc ca el nu are nevoie de finantare CNC. Ar putea sa-i dea taica-su in fiecare an cateva miliarde sa faca un film. Sa lase pe alti regizori care sunt buni si merita sa-si evidentieze talentul dar care nu au posibilitatile financiare ale lui Papa Porumboiu!
|
Nu-mi place modul asta de a gandi.
Si de ce?
1. Merita Porumboiu sa i se dea bani sa faca filme? Merita. Merita Nichitus sau Geo Shaize? Nu merita. Deci sa nu li se dea lor.
2. Corneliu e una, taica-sau e alta. Nu cred ca ii da bani asa, cum i-ar da sa-si ia o prajitura, sa faca film. I-a dat, e clar, a vazut ca a facut bine, bravo lui, dar pana cand?
3. Corneliu, pe cate stiu, incearca sa isi castige banii singur, independent de taica-su.
4. Daca ar intra in sistem privat, porumboiu s-ar putea sa fie vrand nevrand directionat inspre profit, ceea ce aduce a "film comercial". S-ar cam termina cu el si stilul lui, nu?
Sa nu-i transformam baiatului faptul ca are tata bogat intr-un handicap. Mai ales ca are si talent. Regizorii buni de care spui, care merita sa faca film, sa-si ia banii in locul cazaturilor de regizori care inca mai produc tampenii si zborseli pe pelicula, acolo e buba.