Originally Posted by Cazeemeer:
.....
mi se pare ca e o exceptie asumata ca atare, ca Boogie o face tocmai ca un fel de inchidere a unui capitol al vietii lui cu care ii e clar ca nu mai are nicio legatura, stiind ca de a doua zi va reveni inevitabil la viata de familie.
|
viata de familie nu mai exista dupa gestul acela.
e unul dintre compromisurile care nu mai poate fi reparat de nimic. in mod normal, pentru o persoana cu constiinta, nu mai exista nimic dupa gestul acela (si dupa scuzele smarandei). de aceea eu am afirmat in cronica de pe liternet (si in parte in cea rekino) ca nu poate fi vorba de maturizare in filmul asta, ci de nihilism (care tinde spre absolut=fara intoarcere in povestea respectiva. probabil ar putea fi recuperat, nu total, intr-o alta istorie. dar asa ceva nu ne intereseaza in cazu Boogie).
sau, pe de alt aparte, e vorba de maturizare in masura in care ea inseamna sa plonjezi in negativism.
da, poate ca se va intoarce la familie si poate ca va fi 'ok' de acum incolo, insa a pierdut orice contact cu ceea ce ar fi putut inseamna valoarea (familiei).
apropo de american beauty. asta nu e o obiectie la interogatia lui Pitbull din titlul articolului. ea are sensul ei!
personaju lu spacey poate muri senin, sau poate accepta impacat moartea, fiindca e constient ca valorile sociale sint atit de pervertite incit nu mai are sens sa isi bata capul. pentru el succesul nu mai e o prisma prin care sa judece lumea inconjuratoare (in sensul de actiune personala intreprinsa inspre acea finalitate). el realizeaza si e linistit in relatie cu faptul ca ar fi un ratat pentru 'valorile' lumii in care traieste. in Boogie nimeni nu e impacat cu starea asta, desi cu totii o traiesc (toti sint ratati in realitatea povestii, sau rateaza pe parcurs umanitatea&co! de aci nihilismul! de aci lipsa maturizarii (axiologice)!
sint de acord cu afirmatia lui Pitbull de mai sus (indeed, sapa adinc!).