Originally Posted by Pelicula:
|
Pit, scuze, nu stiam de partea cu pedagogia. Si am inteles perfect ce intentii ai avut, insa nu stiu cum s-au desfasurat discutiile. Mi-e greu sa cred ca in noianul de teorie nu se gasesc si niste metode rapide, ceva in genul "cum sa devenim scenaristi in 5 zile". E adevarat ca nu devii scenarist, insa macar nu pleci de la 0. Afli ce-i aia un story arc, un character arc, in fine, dau exemplu metodele americane pentru ca ei, de la Ford incoace, sunt foarte buni la banda rulanta.
|
De fapt, a fost unul dintre primele lucruri pe care le-am încercat - chiar de la a doua sau a treia întâlnire. Era imposibil, cei doi nu puteau asimila si nici nu voiau. Apoi, în timpul acelei sedinte de pominä care a durat aproape 24 de ore, Bagheera a încercat acelasi lucru; degeaba (dimpotrivä, i s-a räspuns cu jigniri, au fäcut-o si sä plângä, tin minte replica: "Ia adu-ne si nouä scenariile tale sä le citim, sä vedem, cine te crezi tu sä ne dai nouä lectii?"). N-am sä intru acum si în alte detalii, public, ca sä nu parä un act de räzbunare tardivä, dar dacä ne vedem am sä-ti povestesc.
Altfel, ca produs finit, e mort. Nu mä intereseazä sä-l pun pe net, sau altceva. Pentru mine, ca orice proiect la care lucrez, a fost din nou o lectie foarte utilä (adevärul e cä din rateurile asumate constient ai cele mai multe de învätat). Cum dinspre cei doi initiatori nu s-au mai manifestat nici un fel de veleitarisme, sper cä si ei, fie si inconstient, s-au ales si ei din asta cu singurul lucru pe care-l aveau de învätat.