View Single Post
Old 16 Sep 2008, 10:15   #1288
bre
Guru

bre

Originally Posted by erectia eunucului:
Julio Cortazar ''Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiri''-povestiri scurte geniale .Cartea a aparut la POLIROM in 2004.Merge bara la bara cu Buzzati si Carver la proza scurta .
Mi-am adus aminte de o alta capodopera minuscula (prin dimensiuni)a lu' nea Cortazar - aparuta tot la POLIROM dar in 2006 in volumul''Idolul Cicladelor''.E vorba de ''Amor '77'': „Si dupa ce fac tot ceea ce fac, se scoala, se spala, isi dau cu talc, se parfumeaza, se piaptana, se imbraca, si asa, treptat, redevin ceea ce nu sint.”

cortazar - da, genial

alte recomandari: dostoievski - cam orice a scris, nabokov - masenka, salman rushdie - harun si marea de povesti, boris vian - spuma zilelor, yan martel - viata lui pi, nina berberova - invierea lui mozart, andrei makine - femeia care astepta, ludmila ulitkaia -inmormantare vesela, marquez - un veac de singuratate, 12 povestiri calatoare, salinger - de veghe in lanul de secara, 9 povestiri, martin page - m-am hotarat sa devin prost, margueritte yourcenar - alexis, hesse - narcis si gura de aur, dumas - cei 3 muschetari, ionescu - teatru, cartarescu - nostalgia, van gogh - scrisori...