View Single Post
Old 02 Sep 2008, 10:45   #169
legardere
Veteran

legardere

@mafalda
Ileana Stana Ionescu - IATC 1959
Vasilica Tastaman; Misu Fotino; Stefan Mihailescu Braila Au toti trei un atestatul pe post, adica o clificare la locul de munca, e drept ca a venit mai tarziu hartiuta cu pricina, dar discutam de ani multi in spate (1960) cand ieseau 3-10 actori pe an din IATC, si era nevoie de mai multi.
Colea Rautu - A absolvit Conservatorul de Artã Dramaticã din Bucureºti (nu stiu anul, oricum inainte de ’48)
Stefan Mihailescu Braila - vezi la vasilica Tastaman, e simultan discutia
Misu Fotino - ar mai trebuii mentionat ca taticu era Pap Fotino si A CONTAT, e drept ca ulterior a demonstrat ca merita statutul de actor. Oricum e aceeasi situatie ca la Tastaman si Braila, toti trei fiind la momentul cu pricina prezenti.
Gina Patrichi - nu mai caut ca am stat cca. 2 ore sa gasesc informatiile de mai sus, dar sunt sigur ca a avut si dansa acea atestare. Oricum e din nou acceasi situatie relativa.

Poate ca au inceput ca amatori, dar pana la urma au venit si cu diploma, dar discutam de alte vremi, daca tu crezi ca eu in momentul asta imi mai permit sa fac o pauza de 3 ani numai ca sa am o nenorocita de diploma, te inseli amarnic, am demonstrat ca sunt actor, si voi continua sa o fac cat imi va permite viata PE SCENA, IN FATA PUBLICULUI. In rest ma multumesc cu diploma de inginer, si incadrarea in cartea de munca pe masura diplomei .

Si legat de asta un director de teatru din Bucuresti a spus cuiva (tinar omul, acum vreo 2 ani) "Te-as angaja si maine, dar nu pot ca nu ma lasa astia din primarie, dute, da la institut si cand esti in anul 2-3 (pe vremea aia se faceau inca 4) vino si te angajez, mai am o portita, altfel nu pot sa te iau"
Deci...?

Iar legat de regizorii pentru care nu conteaza diploma (si nici alte „calitati“), nu imi recomanzi si mie unul, ca de mult caut asa ceva (deja am 2 ani de lupta cu scena in trupa de amatori numai).