pai asta-i problema, ca n-am prea vazut chestii interesante
de-abia azi, la Birdwatchers - Terra degli uomini rossi m-am mai inseninat, dar filmele bunicele sunt cam rare si nici a doua jumatate a programului nu arata mult mai interesant
birdwatchers - terra degli uomini rossi sugereaza inca de la titlu conflictul: intr-o localitate din Brazilia, nativii (adica oamenii rosii) sunt obligati sa traiasca intr-o rezervatie. Cand ei se stabilesc pe pamantul unui bogat fermier (care organizeaza si expeditii de birdwatching) directiile se multiplica, iar Marco Bechis intuieste foarte bine cum sa descrie incoerenta dintre cele doua lumi. Un film cu final incert (ca si statutul amerindienilor din Mato Grosso), dar cu un ultim cadru extrem de graitor: un camp arat matematic, care delimiteaza foarte clar teritoriile si subliniaza imposibilitatea ca populatia guarani a zonei sa-si recupereze pamanturile.
mi-a mai placut l'autre, un film frantuzesc despre Anne-Marie, o asistenta sociala trecuta de prima tinerete, care reactioneaza surprinzator cand fostul ei iubit, pe care ea insasi il parasise, isi gaseste o iubita de-o seama cu ea. Excelent regizat si excelent jucat (eu unul i-as da o Coppa Volpi lui Dominique Blanc), L'autre pacatuieste prin faptul ca nu pune punctele pe i, dar recupereaza prin atmosfera. Filmul a fost huiduit si jurnalistii cam plecau de pe la jumatate, deci s-ar putea ca lumea sa nu fie de acord cu mine, dar chiar mi-ar placea sa vad L'autre in palmares