View Single Post
Old 27 Aug 2008, 09:25   #84
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Cu un melc, as fi agresiv cu un melc, melcul se mista prea incet...

N-am inteles niciodata rostul agresivitatii intr-o relatie de prietenie si chiar intr-o relatie de dragoste dar ramanem la cea de prietenie...adica, eu unul, nu am reusit niciodata sa gasesc echilibrul ala decent, cand sunt agresiv, enervez teribil persoanele vizate iar cand nu sunt agresiv, mi se spune ca sunt prea ne-agresiv. Pai dk suntem agresivi, suntem agresivi, no? de ce ar mai deranja agresivitatea pe cineva care ne cere sa fim agresivi? Probabil s-a observat si pe forum ca oscilez in extremele: prea bland - prea dur. Eu cre k am nevoie de un psiholog...dk puteti sa-mi lasati si mie nr de tel ai unor psihologi din Bucharest, doar din Bucharest, ceilalti e incompetenti..nu e nicio rusine sa te duci la psiholog, de exemplu: daca esti un director de marketing si esti responsabil de imaginea unei companii mega-fitzoasa, sau dk esti un regizor de film si ai pe cap un buget de 10.000.000$, incepi sa te dereglezi, sa scoti fum sub pacla presiunii, daca treaba nu iese asa cum trebuie, in capul tau se sparg toate oalele. Nu-s director de marketing si nici regizor..Aaa, nu stiati? Chiar nu sunt regizor, va rog sa ma credeti!

Mai, mai comunicati si cu mine ca (uite!) zice lumea ca cica sunt ignorat si nu mai sunt bagat in seama pe forum..asta-mi cauzeaza si insomnii..

Studiai (oi studiat - in traducere) putin problema agresivitatii si iata ce descocherii (oi descoveryt):

Insusirea de a fi agresiv, de a se opune aproapelui sau de a-l ataca, in mod real sau inchipuit constituind uneori un simptom patologic. Agresivitatea se gaseste in stransa legatura cu satisfacerea necesitatilor vitale, stapanirea mediului si afirmarea de sine. Actele agresive sunt cele care retin cel mai bine atentia datorita caracterului lor spectacular si potential periculos (crizele de furie), dar agresivitatea poate lua si alte forme: atitudini (mimici, priviri), cuvinte (ironie, barfa, amenintari, insulte) sau halucinatii.
La originea numeroaselor tuiburari mintale se afla o agresivitate latenta, care da nastere angoasei si sentimentului de vinovatie. Simptom al psihopatiei, agresivitatea se intalneste in diferite boli psihiatrice: nevroze, psihoze si in toxicomanii, epilepsie etc.

Cum poate fi explicat comportamentul agresiv? - În psihologie distingem între douã teorii clasice: teoria impulsului ºi teoria frustrãrii.

“Teoria impulsului susþine urmãtoarele: în organism existã o sursã înnãscutã care produce permanent impulsuri agresive. Aceste impulsuri trebuie sã se reflecte într-un mod sau altul - ºi nu neapãrat într-o manierã distructivã - asupra comportamentului nostru (…); pentru cã altfel, aceste impulsuri pot duce la dereglãri emoþionale. Cei mai cunoscuþi reprezentanþi ai acestei teorii sunt Sigmund Freud ºi Konrad Lorenz. Freud vedea însã impulsurile ca þintind spre auto-distrugere (’impulsul morbid’), acestea neputând fi exteriorizate decât în combinaþie cu impulsurile sexuale, în vreme ce Lorenz înþelegea prin impulsuri un impuls rãzboinic, îndreptat împotriva organismelor din aceeaºi specie. În psihologia modernã, numãrul adepþilor teoriei impulsului este practic inexistent (…).

Teoria frustrãrii spune cã comportamentul agresiv se bazeazã pe impulsuri agresive, nãscute din aºa numite frustrãri. Prin acestea se înþelegea la început doar tulburarea unei activitãþi þintite; mai târziu, acest termen a fost extins, cuprinzând toate evenimentele neplãcute, faþã de care oamenii resimt aversiune (atacuri, hãrþuieli, privãri etc.). În fiecare dintre aceste cazuri se naºte nevoia de agresiune, altfel decât în cazul teoriei impulsului, nu de la sine, ci ca reacþie. În tot cazul, odatã nãscutã, aceastã nevoie trebuie sã se exteriorizeze într-o formã sau alta (…). Faptul cã impulsurile agresive apar de pe urma unor frustrãri, cã ele acþioneazã ca energii care trebuie sã gãseascã un ventil prin care sã fie evacuate, sunt imagini foarte populare în rândul publicului mai larg.

http://g1b2i3.wordpress.com/2008/06/...ament-agresiv/

http://www.kudika.ro/articol/relatii...e-mainile.html

Uneori mai ucid si fluturi.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif