Thread: Anonimul 2008
View Single Post
Old 19 Aug 2008, 13:18   #28
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by illotempore2002:
Hai sa nu fim asa rigizi! Actorii sunt neprofesionisti, la momentul in care jucau in film erau la inceput de adolescenta! Chiar imi place ca joaca usor stangaci, care e problema, neorealismul a jucat tot cu neprofesionisti! Nu tre sa fie toate filmele cu actori care se screm ca la Hollywood sa para vezi doamne cat mai naturali si veridici!

actorii nu erau profesionisti, dar aveau in spate experienta spectacolelor de teatru. din pacate, Dorobantu nu a reusit sa le extraga total din reactii dimensiunea teatrala a interpretarii.
neorealismul este cit se poate de firesc in virfurile sale.
actorii de aci trag tare sa fie naturali.

Claustrofobie? Pai nu e musai sa fii claustrofob cand esti intr-un lift, asta e o boala pe care o au numai anumiti indivizi, destul de putini....vorba aia, cati claustrofobi reali cunosti t, ca eu nu cunosc pe nimeni? Asa ca de ce trebuia sa ne simtim ca niste claustrofobi vazand filmul asta daca noi nu suferim de boala asta?.

erau doua exemple date de mine - greata, claustrofobie... claustrofobie - ma gindeam si la claustrare... poate ca si mai nimerita era disperarea. nici in latura asta, a disperarii, nu prea am fost alaturi de personaje, reactiile lor nu m-au cucerit. ideea e ca dpdv al senzatiilor transmise, al unei posibile empatii cu personajele - filmul l-am gasit destul de redus ca agent provocator. personajele reactioneaza in exces fata de situatia lor, nu sustin o emotie in mod credibil - in partea disperarii, sau in ceea ce priveste acceptarea totala a umanitatii celuilalt (vezi reactiile initiale ale fetei in fata nevoilor fiziologice)...
lucrurile nu stau asa in ultima parte a filmului - flash-ul cu idiscutia despre amor, experiente anterioare.. acolo ii iese bine.

momentul in care aflam ce s-a intamplat cu mesajul fetei e deznodamantul.....asa intelegem ca cei doi mor acolo, otherwise am fi putut specula ca filmul e cu final deschis....ei bine, e cu final inchis, case closed, si asta este evident gratie acestui ultim moment......

eu cred ca un final inchis - intr-un film ca asta, in care oricum speranta nu prea exista - e unul mai slab decit un final (usor) deschis.

e un film cat se poate de decent pt un debut in materie de film si mai ales ca a fost facut fara nici un ban, efectiv!.

asta am spus si eu dupa proiectia de la tiff. problema e ca atunci cind lumea il lauda de zici ca acum a fost botezata cinematografia,
imi exprim mai repede indoilile decit aprecierile fata de film.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif