View Single Post
Old 18 Aug 2008, 23:45   #706
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Pauline Kael:
Ati incercat sa vb in particular cu ea? N-a avut un final bun? (...) Cred ca o discutie cu ea prin mail sau mess ar face minuni,dar ar trebui sa va purtati cu ea ca si cu un copil ,daca intelegeti.
A fost una dintre cele mai halucinante experiente. DE DOUA ORI am vorbit pe mess (inclusiv cu webcam, ceea ce ajutä mult comunicarea) - sincer, deschis, cald. M-a rugat s-o atentionez când deraiazä - am spus: "OK, am sä-ti spun în privat"; zice: "Poti si public, nu mä deranjeazä". "Finalul" a fost mai mult decât bun - se pärea cä în sfârsit am gäsit solutia. Când colo... nu peste mult, a recidivat. Conform întelegerii, i-am atras atentia - si a ripostat vulgar; când i-am amintit cä ea însusi mi-o ceruse, s-a fäcut cä ploua, dar si-a întetit si mai mult atacurile (firesc: musca pe cäciulä...). Nu peste mult, a început sä includä în ele fapte din viata mea personalä, despre care îi vorbisem, cu încredere, pe mess (sä nu uitäm cä poza într-o apärätoare a discretiei, caracterului, demnitätii, condamnând asa-zisele "tzätzisme"; sindromul "Hotul strigä «Hotii!»").
Asta, Pauline, se numeste în psihologie "personalitate dizarmonicä" - complicatä si cu alte tare, pe care nu le voi aminti aici. Persoana nu e vinovatä cä a ajuns asa, dimpotrivä, meritä toatä compasiunea noasträ, dar are un efect turbulent si destructiv care, din päcate, impune sä fie evitatä. Asta-i viata, uneori trebuie sä te protejezi, dacä vrei sä träiesti în continuare normal...
(Si cu asta, te rog insistent ca orice eventualä continuare a discutiei s-o facem într-unul dintre topicurile mai potrivite din Condicä... Devenim tot mai off.)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif