View Single Post
Old 08 Aug 2008, 22:01   #73
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by Pauline Kael:
dar,Ricutzule ce zici de Fellini? Nu -i asa ca nu e sec deloc si nici snob? Ala cinema.Cine dracu' mai poate face asa ceva...nici Imitatorul Begnini...nimeni.In schimb oricine poate filma ca noul val,oricand.Ma parole,ma fifille.Justement.
Nouvelle gag.

Daca e sa ne batem in cine e mai deosebit, cred ca Resnais il bate pe Felinni, din simplul motiv ca era mult mai nebun. "Anul trecut la Marienbad" te lasa cu dureri de cap pentru ca nu poti sa iti explici cum de nu intelegi nimic.
Nu cred ca are rost insa sa ne aventuram in astfel de comparatii.
Din pucntul meu de vedere, sunt regizori care indiscutabil si-au pus amprenta pe cinema. Noul Val Francez a fost mai pedagogic, drept care inca mai vedem in filme o serie de procedee initiate de ei. Cinema-ul fara Noul Val Francez n-ar fi avut sare si piper. Este ultimul mare curent pe care l-a dat cinematograful european, si descoperirile facute atunci au luminat multi regizori.

Din pacate, pe mine sincer ma impresioneaza foarte rar filmele vechi (de pana in anii '70-'80). Pe majoritatea le vad intr-un scop pur educativ. Vad ca sunt valoroase, stiu ce au facut pentru cinema, cunosc contextul in care au aparut, le apreciez, dar foarte rar chiar le-as socoti printre filmele preferate.