Monalisa nu mi-a placut din cauza conditiilor in care am vazut tabloul. In primul rand e mult mai mic decat te-ai astepta, e pus intr-o cutie de stica si la vreo juma de metru de locul unde poti sa stai cel mai aproape de ea. locul este plin de omeni care se imbulzesc si incearca sa se apropie cat mai mult si sa faca poze si eventual sa se si pozeze cu tabloul. Nu ai absolut nici un fel de relatie cu pictura pentru ca nu poti decat sa ajungi cu mare greutate in fata, sa o vezi si sa pleci. Din aceasta perspectiva, este supraevaluata, si i-ar folosi foarte mult o perioada de pauza si o eventuala redescoperire.
Peter Greenaway a reinventat "Rondul de noapte" al lui Rembrant si sunt curioasa ce-ar putea scoate din MonaLisa.
Filmul lui Ion Bostan asa se numeste: "Uciderea pruncilor". A preluat numele de la tablou. am vazut filmul intamplator la cinemateca...este un scurtmetraj...amuzant e ca am avut de facut un exercitiu similar, in fiecare semstru la scoala, pentru cursul de limbaj plastic.
In ceea ce priveste numele tablourilor, de multe ori imi raman mai bine in cap decat numele pictorilor, dar de cele mai multe ori le uit pe ambele.
iar legat de impresionisti, Monet e intr-adevar preferatul, dar am vazut multe tablouri foarte interesante si de Manet, Cezzanne si altii.