Thread: Solicitare
View Single Post
Old 08 Aug 2008, 13:19   #44
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by Pauline Kael:
Nu mi-ai zis de tablouri(sic!).
Da' sa pup.

din pacate tablourile le uit mai repede decat mi-ar placea.

Imi plac mult tablourile lui Vermeer. Am vazut Fata cu cercel de perla si spre deosebire de Monalisa care mi s-a parut supra evaluata, mi-am zis ca "da, merita sa scrii o carte si sa faci un film despre tabloul asta". Oricum dupa ce l-am vazut live, n-am mai putut cumpara nici o carte de reproduceri pentru ca mi se parea o criminale si ca omorasera tot ce era marfa in tablou. Am vazut si "Vedere din Delft" care e impresionant si are niste culori superbe, si am vazut si "Laptareasa" care mi s-a parut atat de cinematic incat aveam senzatia ca sunt efectiv acolo.

Imi plac si Dali si Magritte si am avut incatarea chiar sa le vad niste tablouri.
Imi mai plac impresionistii pe care i-am descoperit in muzeul Orsay.
Recent am fost la muzeul Bruckenthal din Sibiu, unde m-au impresionat foarte tare capodoperele de acolo in special "Barbatul cu turban albastru" si "Uciderea pruncilor", ultimul placandu-mi cred pentru ca mi-am adus aminte de filmul lui Ion Bostan (parca) facut din decuparea tabloului. Mi s-au parut foarte marfa modul in care sunt expuse tablourile (doar capodoperele insa). Singurul inconvenient este ca intre tine si tablou e pus un geam. Cred insa ca e cea mai atenta iluminare si expunere pe care am vazut-o intr-un muzeu.