Thread: Luis Bunuel
View Single Post
Old 05 Aug 2008, 13:08   #22
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Piotr Buendia:
la Bunuel ananasul e semnul sexualitatii. nenea Bunuel a vrut sa ne arate ca Nazario a renuntat la convingerile trecute, imbratisand o noua viata. deci nu, nu e deloc intamplator.

Nu cred ca Bunuel a folosit ananasul ca simbol al sexualitatii....de altfel, el nu s-a folosit foarte mult de simboluri, asa cum am fi tentati sa credem....suprarealistii nu sunt simbolisti at all....spun asta bazandu-ma pe recent citita "Ultimul meu suspin", autobiografia scrisa de Bunuel cu sprijinul producatorului si prietenului lui, Carriere....in cartea asta el spune franc: imaginile din Cainele Andaluz nu trebuie interpretate. A stat 2 zile cu Dali undeva in niste munti la o cabana si acolo au debitat tot ce le-a trecut prin minte....au cautat voit imaginile socante si le-au ales strict pe principiul placerii...la fel, in alte filme ale lui, Bunuel marturiseste ca orice imagine mai socanta (de ex vaca in casa in Angel Exterminador) nu are nici o justificare, este pusa acolo sub presiunea impulsului inconstient...

O alta imagine pe care a vrut sa o foloseasca a ar fi fost o orchestra cantand in ruinele unui bloc dupa un razboi....isi imagina el cum camera filma dezastrul produs, prin travelling si deodata, aproape subliminal, o orchestra se vede cantand la etajul 3 al unei cladiri bombardate....asa, fara noima, asa ii venea omului sa faca filme....

de alfel, Bunuel s-a amuzat mai tot timpul pe seama psihologilor si psihanalistilor care au incercat sa interpreteze filmele lui....there is nothing to see above
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif