hai ca m-ai induiosat. Reactia ta la comentariul meu iti face cinste - tot respectul. :love:
ca sa lamuresc un pic, fiindca am impresia ca m-am exprimat gresit pe undeva: eu nu zic doamne fereste ca filmele trebuie sa fie intr-un anumit fel. E loc - si nevoie - de tot felul de filme, atita vreme cit sint oneste, au integritate artistica si preferabil isi asuma niste riscuri (adica nu se multumesc sa reproduca ce s-a mai facut pina acum prin lume, dupa reteta, industrial). Eu ce voiam sa zic era ca: s-a nimerit ca cineastii nostri cei mai talentati, perseverenti, muncitori, intreprinzatori, disciplinati si norocosi (caci e nevoie de TOATE aceste calitati ca sa reusesti ce-au reusit ei) sa fie interesati de un anumit tip de demers cinematografic. Le respect si admir opera si nu ma feresc de cuvintul "capodopera" (pentru mine MDL isi merita acest calificativ, numai cind ma gindesc in ce deshert cinematografic a erupt, schimbind total peisajul...). Se intimpla sa fie si pe gustul meu personal, dar asta e secundar.
Asta nu inseamna ca nu mi-ar placea sa vad comediile, romance-urile, eventual thrillerele de calitate romanesti .... nu stiu daca SF-ul sau action-adventure-ul sint posibile, poate ca da, deocamdata nu pot sa mi le imaginez....tot cazul, cum spuneam mai sus in alt posting, trebuie sa apara acei cineasti care sa creada in ceea ce fac atunci cind scriu astfel de scenarii si le regizeaza. Pina atunci, ma bucur si eu de ce avem deja si ma bucur mai ales ca acuma peste tot in lume cind zici "film romanesc" iti este garantata atentia interlocutorului...