View Single Post
Old 02 Aug 2008, 22:03   #275
rocky
Veteran

rocky

Draga transilvana,

imi pare rau daca ce am spus te-a deranjat. Dar si pe mine m-a deranjat cind tu ai spus, daca nu ma insel, ca filmele noastre nu pot fi decit ca acelea pe care tu, cu deosebita larghete, le numesti capodopere.
Nu trebuie sa-si justifice nimeni emotiile, si mai ales nu in fata mea, care tocmai asta le reprosez unora dintre filmele pe care se pare ca le apreciezi tu la superlativ, lipsa de emotie.
Sigur, avem nevoie de valori pe care sa construim. De acord. Dar poate ca in virful unor caramizi reci de beton precum 432, de pilda, or sa rasara intr-o zi niste albastrele care cinta pe trei voci. ele or sa aiba dreptul sa fie Arta, sau nu, fiindca nu sint viscerale, ci doar estetice si gratioase?
Apropo de ce spuneam, stiu oameni care dupa mdl au chemat ambulanta si au stat dupa ea vreo 2 ore, pentru un mos care s-a dovedit a fi un betiv, dar n-au mai putut sa-l lase acolo. Asa ca nici tu nu te apuca sa faci speculatii, s-ar putea sa gresim in egala masura.

Si, ca sa revenim la topic, atunci ii tin si mai tare pumnii lui nae caranfil. Daca reuseste ceva la oscar, atunci se rezolva si cu finantarea. Si, oare, intrebare de maxim baraj, nu s-ar gasi bani de productie dinspre colegii si invataceii lui, mai bazati momentan? Oare chiar nu merita cel care a tinut luminarea filmului nostru aprinsa atita lucru?
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif