View Single Post
Old 02 Aug 2008, 11:12   #273
rocky
Veteran

rocky

Eu nu pot sa cred asa ceva - nae nu a gasit bani nici acum?
Sint atitia bogatani cu iahturi si fitze, chiar nici unul nu a inteles ca e cazul sa investesca in film?

Atunci propun sa apelam la andreea marin. Dupa ce termina cu teledonul pentru impadurit, idee foarte meritorie, poate face unul si pentru filmul romanesc. Cred ca, la un teledon pe luna, s-ar rezolva definitiv aceasta situatie, ca sincer m-am saturat.
Are si ea ce sa faca, in locul surprizelor, si iesim cu totii multumiti.

In alta ordine de idei, ca sa raspund unor idei exprimate mai sus, marturisesc ca eu, cind aud pe cite unul ca nu se poate face ceva si frumos si adevarat si revelator, imi vine sa iau barosul si sa-i crap capul.

Inteleg sa nu se poata sa fii inalt daca esti scund, sa nu poti fi destept daca esti prost, pentru ca, daca esti destept, poti sa fii si prost, dar cum sa spui ca o creatie artistica nu se poate, cind ea tocmai asta este, ceva care apare spontan, dintr-o necesitate umana, si nu o poti programa?

O sa avem si proiecte asa cum imi doresc eu, nu am nici un dubiu. Chiar foarte curind. Pentru simplul fapt ca societatea si cultura noastra incep sa fie pregatite pentru ele.

Si sint foarte curios care este marea lectie de viata pe care au aflat-o din filmele "cutremuratoare" pomenite mai sus cei care spun ca numai asa trebuie sa fie filmele? Cu ce li s-a schimbat viata? De cind au vazut mdl, cind vad pe strada un om cazut, se apleaca si-l ridica, sau il duc la spital? Asa, sa dam din gura sau din tastatura si sa ne pretindem "marcati pe viata", e foarte simplu.
Lumea e si frumoasa tocmai pentru ca exista in ea unii care nu au nevoie de aceste revelatii ca sa actioneze si sa o faca dupa gustul lor. Care stiu ca viata poate fi si grea si oribila, adesea pentru ca au trait-o.
La ce nivel epidermic traiesc oare spectatorii mdl et 432, de au nevoie sa fie din cind in cind scuturati asa, ca sa se simta completi?

Pentru unii dintre noi, meditatia face parte din viata de zi cu zi, nu e ceva de 2 secunde, provocat de un film care in ultima instanta isi propune totusi, primordial, sa socheze, si nu il intereseaza neaparat cu ce sentiment pleaca acasa spectatorul.
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif