Daca a luat oscarul asa o prostie precum Crash, nu vad de ce n-ar avea sanse si un film infinit mai bun, care din intimplare e romanesc.
Nu inteleg, draga proletar, de ce intri pe forum daca esti asa depresat? Ce rost are? Ia mai bine un prozac sau ceva.
Nu filmul romanesc merita oscarul, ci nae. Ba il merita chiar si mungiu, de ce nu, chiar daca eu nu sint chiar asa mare fan al filmului lui.
Ba il merita si radu muntean, care din pacate nici n-a fost selectat pentru a fi trimis.
Il merita si Nemescu, dar era limpede ca n-avea nici o sansa data fiind tema filmului.
Il merita si puiu, evident, care ma si mir ca nu l-a luat.
Nu-i nimic daca nu il ia nae anul asta, poate il ia cu celelalte proiecte, ca acum are liber la finantare. Sistemul cnc este o oroare pentru cei care nu sint abonati, dar pentru cei citiva fericiti este o binecuvintare. Iar nae este unul dintre ei. Asta si valideaza sistemul de fapt, prezenta unora ca el.
Insa el merita, ani de zile a avut idei si proiecte si chef de lucru si n-a avut cu cine si cu ce bani. Si sa nu uitam niciodata, nimeni in film nu e singur, trebuie apreciat si producatorul lui, fara de care nae n-ar fi facut asa de multe si de bune.
E valabil pentru toti, atunci cind vorbim de cineastii nostri, sa nu-i uitam pe cei care-i asista la greu si apoi se retrag in umbra.
Fiind unul dintre cei care construiesc de vreo 18 ani in tara asta, cu fundatii solide si corecte, i-am trimis de multe ori la plimbare pe cei negativisti sau care voiau s-o ia pe scurtatura sau sa traga tepe. Asa ca nu pot fi deloc de acord cu atitudinea asta negativista. Daca tara asta nu s-a prabusit inca, e si meritul meu si al altora ca mine. Asa ca inceteaza cu prostiile, nu-mi spune ca inceputul meu de gastrita sau faptul ca am slabit cite 10 kile la un proiect nu inseamna nimic, fiindca toate au ramas in urma mea, cite o caramida bine pusa la temelie.
Romania e o tara care musteste de viata, e incontrolabila, oribila si superba in acelasi timp, era normal sa se nasca oameni care sa vrea sa o transpuna in film. Din pacate, de multe ori fara stiinta pe care aceasta materie prima ar fi meritat-o. Dar vom ajunge si acolo, inceputul a fost facut. Fiindca, daca n-o facem noi, or sa ia multe oscaruri cu subiecte din romania altii. Simplu ca buna ziua. E nevoie sa o facem noi si sa credem in noi.
Acestea fiind zise, bafta lui nae, sa fie cel putin nominalizat. Tot ar fi ceva.
|