Tocmai m-am intors de la cinema. Filmul mi-a depasit asteptarile: este extraordinar! Modul cum e sustinut ritmul povestii, multi-climax-urile nefortate, ost-ul foarte fain (ma bucur ca au pastrat din Begins, se potriveste ca o manusa) magnetismul lui Balebat si... evident Heath Ledger care face din Joker-ul sau un model de interpretare nonconformista si curajoasa.
Sunt de acord cu ce spunea cineva mai sus ca Nolan & co. au ridicat acum stacheta asa de sus ca le va fi foarte chiar chiar si lor sa o mai atinga.
Am sa mai merg sa il vad la cinema, merita toti banii.
In privinta IMDB 250, nu stiu daca TDK este cel mai bun film ever (pentru mine nu este, chiar daca i-am dat nota maxima), insa cred ca este de bun augur ce se intampla acum, pentru ca mie mi se pare constructiv sa mai apara cate un film nou, cu un succes fenomenal, care sa primeasca note mari si in felul asta sa mai schimbe clasamentul, chiar daca doar temporar. Este bine sa mai apara un suflu nou, noi viziuni artistice etc. Cand ai o ierarhie imuabila devine totul static, si nu se mai incurajeaza creativitatea. Dinamismul acesta are un ferment propriu, din care ies lucruri bune si mai putin bune. TDK este unul foarte bun care sparge niste bariere.
(The Tempest, IV, 1, 17)
|