Originally Posted by StefanDo:
adica trebuie sa fii american prost ca sa consideri TDK cel mai bun film ever.
|
Originally Posted by Pauline Kael:
In maximum doua luni le va trece.Si totul va reveni cat de cat la normal.
|
Americanii e prosti dom'le..
Nu.
Nu le va trece.
The Dark Knight ar putea deveni cel mai bun film ever "datorita" decesului lui Heath Ledger, americanii fac drame (multi)nationale din astea... S-a mai spus? Poate...
Oricum, am vazut si io trailerele, intr-adevar iese in evidenta personajul Joker (pare-mi-se convinge Politia sa se ia dupa urmele lu' Batman, TARE! - juma ironic, juma pe bune) prin...credibilitate...de fapt, intregul film (cred), am observat, incearca sa devina ceva mai profund, REAL, adica cu eroi de benzi desenate dar real, se poate intampla undeva pe Pamant in zilele noastre...scartz! da' de ce era nevoie sa poarte costum de hero? si de ce nu chemau armata? adica o armata de Batmani...a', era Alesu'...filmul asta incearca sa surclaseze cumva Terminator 2? Cel mai bun film de SF-action ever? Macar T2 nu avea pretentia unei capodopere desi e mult mult mai serios la aspectele astea ale penibilitatii, Terminatorul nu poarta costum de camuflaj si e fabricat pe banda rulanta de Skynet, "impodobit" cu tesut uman si trimis inapoi in timp...poate numai masina timpului suna cam imposibil...dar e SF. Mai e putin si apare T4 (pe care il astept cu nerabdare, pana la premiera nu mai stiu de nici un alt film, restul filmelor devin o palida incercare de a ma incita... le vad numai sa treaca timpu' mai repede). Sunt fan Terminator pt ca este singurul film de SF-action care a reusit sa para serios, credibil fara sa aiba pretentii, fara sa se prosteasca cu scene pt pusti de 15 ani, fara
"Maaaama! Da' ai vazut atunci cand..."...asta, Batmanu' asta seamana cu Spiderman ce le zburleste parul pe cap cochiilor de 5 ani: papusi, figurine, desene, benzi, costum de hero. etc. Cah! Yak! :sick:
---
TDK are totusi o atmosfera apocaliptica bine lucrata (il stiu pe Nolan din primul Batman care e un film bun insa nu surclaseaza seria Terminator de nicio culoare, si din Memento care-i genial), un sound inaltator, motivant, emotionant, moartea lui H.L., actiune pe paine (de o calitate? originala???)...
'om vedea cei cu
Terminator Salvation:
"Acesta nu-i viitorul pe care mama mi l-a spus. Pentru ca in acest viitor nu stiu daca voi invinge.", totusi, suna altfel (inovand si respectand mitologia)...plauzibil, convingator, mai util in cotidianul trepidant al functionarului lui Kafka decat...
Wanted ori oameni-lilieci alesi de destin sa curete Evilu'.
La T4 imi fac griji cu distributia (ex-Bale) si scenariul...pt ca din trailer McG arata multumitor...legat de Christian Bale, actorul asta e demential! A scos din rahat seria Batman.
Nu are nevoie de ragetul lui Pacino, nici de subtilitatea lui Kevin Spacey, nici de muschii lui Schwarzenegger, nici de mina lui Brad Pitt ca sa fie charismaticul No.1 al momentului si ca in ciuda slabiciunii umane inevitabile, poti sa te increzi in el ca va duce la capat ceea ce a inceput.