Originally Posted by Pitbull:
Am o mare admiratie pentru Leni, una dintre documentaristele de geniu ale istoriei cinematografului. Deplâng toatä propaganda istericä declansatä împotriva ei, din motive politice, si pentru toate mäscärile care i s-au aruncat în cârcä, îi aduc piosul meu omagiu. Din fericire, timpul nu stä pe loc, si treptat adevärul este repus în drepturi - atât cu privire la WW2 (desi, oficial, încä se mai impune istoria fabricatä de Criminalul Betivan, Proxenetul Paralitic si Mäcelarul Georgian), cât si fatä de aceastä Doamnä a artei si meseriei filmului.
"Camerele de gazare" de la Auschwitz nu le-a putut filma din mai multe motive - inclusiv acela cä au fost construite de cätre polonezi, dupä räzboi, în timp ce se amenaja muzeul. Teoretic, ar fi putut filma cämäruta de la Belzec, unde au fost gazati câteva zeci de detinuti, cu monoxid de carbon de la camion - dar comandantul care comisese acest abuz a fost imediat arestat si închis de autoritätile Reich-ului si, oricum, cazul era izolat. Intr-adevär, au existat si nazisti räi, la fel cum existä si nazisti buni. Chiar mai aproape decât s-ar crede.
|
Am ezitat sa raspund,dar apreciez ca ati bagat inseama topicul.
Despre admiratia artistica,e de inteles.Daca era de geniu,nu prea cred,in afara de o inovatie(camera portabila) si multa perseverenta ca sa nu mai vb de ajutorul material oferit de nazi nu prea vad geniul.
In rest mi se pare destul de grav sa afirmati ca ororile celui de-al doilea razboi reprezinta o inscenare.
Cred ca e tot un fel de propaganda mascata sau nu,a filogermanismului,ca sa ma exprim eufemistic si inofensiv.
Fiecare om are dreptul la propria opinie,la propriile alegeri.Cu conditia ca ele sa fie morale.
Eu deplang prostia si egoismul lui Leni.Era talentata dar marginita ca si perspective ,iar caracterul,inflexibil si indiferenta i-au fost fatale.Cu alte cuvinte,ce-a cautat ,aia a gasit.
Alles gute.
Quote:
Intr-adevär, au existat si nazisti räi, la fel cum existä si nazisti buni. Chiar mai aproape decât s-ar crede.
|
Idealismul asta al lui Goethe si iadul pavat cu bune intentii...
Care sunt nazistii buni si aproape? Sa plece atunci,pe alta planeta.