Thread: "Funny Games"
View Single Post
Old 12 Jul 2008, 19:11   #24
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Mi-a placut" Funny games".M-a facut curioasa sa vad varianata in germana a aceluiasi Michael Haneke ,din 1997.Desi seamana foarte mult,sunt curioasa sa vad si alte nuante...
Mi-a placut Naomi Watts,Tim Roth din pacate nu a avut mult de oferit,dar a dat mai mult decat se putea,pustiul mi s-a parut cam fara zvac,dar ma rog ,probabil se cauta o figura nevinovata...
Mi s-a parut un film din acelea pe care nu le uiti in niciun caz a doua zi,si nici peste un an!
De la filmul asta nu ma mai pot uita la Formula 1
Realism spre naturalism

Filmul realist,spre un naturalism feroce: sa ne amintim scenele foarte reale,de parca am fi fost in locul personajelor,atunci cand au ramas singuri dupa uciderea(subiect tabu,dar tratat paradoxal cu delicatete) fiului,cum incercau in acea zapaceala ,cat de nepregatiti erau,sa usuce mobilul cu phoenul ,sa alerge in disperare inutila pe langa casa...linistea noptii,cadrele prelungite de parca noi,spectatorii am fi filmat totul.
Mesaje subliminale,shocking,regizorul nu se joaca,nu manipuleaza mintile noastre,ne prezinta doar o realitate cruda,perfect incadrabila in real,ceea ce e izbitor la aceste filme,este coespondenta de nedorit cu realitatea.
Ni s-au prezentat in direct stirile de la ora 5.Aceasta e realitatea.Si cand te gandesti cat de scarbita am fost la " Labirintul lui Pan".Dar aia e alta poveste,si nici macar.
Originally Posted by morphego:
E foarte "lucrat", pare fortat, si nu doar pe alocuri ... actorii sunt ok, dar incearca prea mult si cad in stereotipie ... unele fragmente sunt destul de neverosimile spre ridicole ... eu unul nu am fost convins nicio clipa de situatia respectiva, si nici n-am simtit vreo urma de compatimire pentru personajele victime ... nu mi-au placut nici tortionarii, Michael Pitt in special ... un plus poate pentru sfarsitul "neamerican"
Interesant punct de vedere,eu am laudat mai sus filmul,dar...
cam bate la ochi.In prima parte suntem vag amuzati si plictisiti de insistenta cu care se incearca sa se convinga ca urmeaza ceva rau.Aparent insa,totul decurge prea normal.De ce familia care va fi hartuita n-are nici o tresarire,tipii bizari sunt imbracati in alb,ca niste doctori-ingeri ai mortii si poarta amandoi manusi albe,chirurgicale.Sunt excesiv de politicosi ,pana la lacrimi..
Dar,pe de alta parte situatia e perfect plauzibila si verosimila,se poate intampla....Asta e si frumusetea filmului,ca iti pui o gramada de intrebari
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif