|
primele impresii nu-s tocmai roze:
Desi holul batrinei Republici pare sa fi primit in dar anul asta un facelift mai de Doamne ajuta (cabine de sticla pe categorii: bilete, press/guest, abonament, plus alte standulete si niste chestii ornamentale care tocmai se montau) ceva parca e nitel putred in organizare. Azi ma duc sa iau abonamente. O tipa fuck de cool mi le da. Pe ele scrie: instructiuni de folosire pe verso. Privim pe verso. Unde scrie: Abonamentul este gratuit si nu asigura accesul in cinematograf (poate asigura accesul la frizer, atunci). La intrare bla bla bla ...sa prezentati si biletul, etc. Simplu, nu? Te duci, iti iei bilet, intri. Numai, aflu, e taman invers: abonamentul se plateste si biletul de intrare se ia gratuit. Se ia in ziua filmului, sau cu o zi inainte, doar de la Republica. Deci , ai n-ai treaba-n tirg si vrei sa vezi un film la Arta, tre sa faci o plimbare si pe la Republica. Misto!. Sau, imi zice fatuca, cu treizeci de minute inainte de intrare la cinematograful la care ruleaza. Oh, boy! Experienta ne invata ca in intervalul mentionat va fi "hell on earth" in holul cinemaurilor. Ii atrag atentia drei cool ca abonamentele sunt in contradictie cu felul in care se vor intimpla lucrurile in viata reala. Imi raspunde, usor ofensata si superior: Nu sint in contradictie. Ii dau sa citeasca. "A", zice, hlizindu-se catre prietena ei, cu care tocmai purta o discutie despre filme, pe care eu am intrerupt-o pare-se. Programe? "S-au terminat". Of course they did. Ieri n-aveau abonamente. Still, TIFF is almost here, it's the season to be jo...., wait, that's a different movie.