Thread: Persepolis
View Single Post
Old 21 May 2008, 14:51   #48
illotempore2002
Guru
 
illotempore2002
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bucuresti
Posts: 5,244
Stef (by the way, iti ador numele), Persepolis nu e un film de analiza psihologica. Personajul principal e Marjane, celelalte sunt secundare. Totul se invarte in jurul micutei, scenariul nu putea sa dezvolte prea mult si celelalte personaje ca nu avea timp si spatiu si nici nu era vorba despre ele.

Bai, dar spun chestii basic. Daca e sa ne raportam la complexitatea personajelor secundare, atunci toate personajele secundare din toate filmele sunt schematizate.

Apoi: toti oamenii au cateva trasaturi fundamentale, sunt acele trasaturi de personalitate care se vad primele la un om si pe baza carora se dezvolta sute de alte trasaturi. Sunt zeci de modele psihologice care masoara/urmaresc maxim 4-5 trasaturi ale unui individ.

Da, e perfect natural atunci cand te gandesti la oameni din trecutul tau, ceva mai indepartat, sa retii in primul rand ceea ce le defineste.

Daca tie ti se da o ora sa vbesti despre cele mai importante sa zicem 5 persoane din viata ta, in relatie cu contextul social si politic, crezi ca ai reusi sa faci niste portrete dostoievskiene ale respectivilor?
Nu, te-ai axa pe trasaturile definitorii ale lor. Si eu nu te-as acuza ca esti schematic

illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif