Aproape la fel de bun ca
"Räsunä valea" 
(Ca sä nu mai vorbesc de
"Mitrea Cocor"... :happy: :love: )
Totusi, Anne Baxter e putin peste Marieta Sadova... Mi-a pläcut cum a gradat dezväluirea personajului, de la aparent inocenta si adoratoarea pustoaicä de la început, pânä culege roadele finale ale perfidiei sale monumentale... Unul dintre rolurile mele feminine favorite - complexä, subtilä, profundä...
Momente rapel pentru mine:
- stop-cadrul din prima secventä, care-i imortalizeazä triumful imoral, declansând totodatä rememorarea; foarte avangardist pentru 1950; muuult mai târziu avea sä se impunä ca procedeu stilistic (pânä la saturatie);
- privirea teribil de pizmasä a lui Bette Davis (mult peste Angela Chiuaru!), în aceeasi secventä... "stie ea ce stie..."

elegantä pistä falsä: credem cä o invidiazä si o detestä gratuit pe Eva - dar, mai târziu... pe mäsurä ce se deapänä povestea...
- momentul de la aeroport, când interventia ei îi desparte chiar înainte de plecarea avionului (chiar - am putea spune cä Toma Dimitriu era un George Sanders al nostru...? Sau, poate, Marcel Anghelescu? L-am cunoscut cu câtreva luni înainte de a muri, în cabinä la National, înaintea unei reprezentatii cu
"Svejk" - pe Anghelescu, nu pe Sanders).
Apropo, o înteleg cu atât mai bine pe Eva, cu cât când am väzut filmul aveasm o gagicä de semäna leit cu ea - si la fizic, si la caracter; norocu' ei c-am fost eu bou. Da' nu-i nimic, ce nu te omoarä, te face mai puternic.
Multumite, domnitele mele domnite? :love: :love: