The Golden Compass
The Golden Compass (2007) nota 6,5
Nu mi s-a parut cine stie ce. I-am dat nota cu sutimi pentru ca nu e nici de 7 nici de 6, are efecte speciale foarte frumoase. Dar mi s-a parut plictisitor. Spre deosebire de Stardust, la asta am cascat si abia asteptam sa se termine. Din fericire, AsusDVD mi-a dat eroare pe la minutul 47 si nici ca ma mai uit la el.
Ideile nu au fost foarte originale. O fetita unica ce stie sa interpreteze o busola, o Nicole Kidman neinspirata, un James Bond care apare prea putin, niste "daimoni" sau demoni, denumire ce chiar ma enerveaza, adica chiar nu e cazul sa ne inoculeze cineva ca demonii sunt simpatici si ca te ajuta.
Muzica mi s-a parut nimerita pentru un astfel de film, insa nu se oprea deloc, ceea ce nu mi-a placut deloc. Desi nu e cel mai plin de actiune film, mi s-a parut ca "alerg" prea mult in timpul sau. Vroiam sa simt mai mult o stare, sa intru mai bine in pielea personajelor, nu doar pentru cateva secunde cat zic replica. O mica greseala de logica imaginii, sau ceva de genul, am observat pe la inceput, fata de care sunt carcotas si zic ca nu mi-a placut. Iar lumina nefolosita la capacitatea maxima.
In rest, destul de predictiv in tot. Personaje, daimoni ale caror actiuni le poti ghici dinainte... si tot felul de lucruri care il fac un film slabut. Nu slab, pentru ca are decoruri frumoase (doar d-aia a dat oscar) dar slabut.
Sau poate o fi de la Angel Heart pe care l-am vazut ieri :lol:
|