Originally Posted by europe_east:
klein:
la sean penn: subiectul mi s-a parut 'cautat' si oarecum melodramatic. adica inteleg sa nu faci vreo referire directa la tragedie (cum e in cel japonez) sau sa faci referiri in ricoseu (cum e la Lelouch, la inceputul segmentului) dar faza cu florile la sean penn mi s-a parut trasa de par, si cum ziceam, prea cautata, si deci, not believable (for me). Si chiar imi pare ireverentios sa te referi atat de tangential la tragedie, aproape deloc, asta mai ales pentru ca batranul respectiv locuieste la NEW YORK! come on, nu se poate sa traiesti ACOLO si acest lucru sa te afecteze doar prin florile din glastra!! asta se poate intampla in iran, israel, etc, dar nu la NY.
|
da, iti acord chestia cu melodrama si cu "cautatul", dar e evident ca merge mai departe cu reflectia. nu e vorba numai de flori, dar batranului i se deschid ochii, abia atunci accepta moartea sotiei. si aceasta descoperire sau acceptare poate fi generalizata, devenind o maniera de a (a-ti) schimba perspectiva asupra lumii sau o maniera de a trai cu moartea celorlalti. mie nu mi s-a parut deloc ireventios pentru ca evenimentul afecteaza direct personajul. faptul ca nu e la curent cu ce se intampla realmente nu e chiar asa unbelievable intrucat el traia oricum intr-o alta lume, pe care si-o construise. si tinand seama de abordarea generala, in afara de cel al lui Innaritu si al lui Lelouche, toate celelalte, pare-mi-se, sunt tangentiale dramei in sine, plasate pe pozitia "noi am vazut mai rau".
Originally Posted by europe_east:
cel israelian: mesajul nu mi s-a parut ambiguu: o tragedie atat de comuna la Ierusalim se pierde datorita lui 9/11. Mi se pare un pic cam meschin sa gandesti asa, dar in fine. M-a deranjat ff tare ca in spatele reporterei de tv se plimbau mereu aceleasi personaje: fata cu rotile, omul cu camasa portocalie, politista, etc. De ce aceleasi??? isi imagina cineva ca datorita agitatiei generale nu o sa remarc ca sunt aceeasi figuranti?? Cea mai puzzling e fata cu rotile, pe care am vazut-o de cel putin zece ori! pai daca e atentat, de ce sa tot dai ture pe rotile la locul atentatului?
|
drept sa-ti spun, nu imi aminteam in detaliu acest film (l-am vazut in anul aparitiei) si spus asa, poate ca suna neprofesionist. mie totusi mi-a lasat o impresie generala destul de buna. un plan secventa reusit. adica tipul totusi a demonstrat ca stie meserie.
iar in cel japonez nu stiu ce ar fi trebuit sa inteleg. era ala cu omul-sarpe? habar n-am :?